Юридичні консультації

Відповідальність за порушення законодавства про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності

 

    64424590-  Згідно зі статтею 12 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» професійні спілки, їх об’єднання у своїй діяльності незалежні від державних органів та органів місцевого самоврядування, роботодавців, інших громадських організацій, політичних партій, їм не підзвітні та не підконтрольні.

    Професійні спілки самостійно організовують свою діяльність, проводять збори, конференції, з’їзди, засідання утворених ними органів, інші заходи, які не суперечать законодавству.

     Забороняється втручання державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, роботодавців, їх об’єднань у статутну діяльність професійних спілок, їх організацій та об’єднань.

Детальніше...

Зміни до Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами та спеціальностями педагогічного профілю

    45190546543 Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 № 335 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» та з метою упорядкування надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами та спеціальностями педагогічного профілю, наказом Міністерства освіти і науки України від 03.07.2017 № 949, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.07.2017 за № 929/30797, внесено зміни до Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами та спеціальностями педагогічного профілю, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 28.03.2016 № 343, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 20.04.2016 за № 605/28735.

Документи:
Скачать файл (Накази МОН України..pdf)Накази МОН України..pdf[ ]339 Kb

Детальніше...

Чи може методист, який отримує пенсію за вислугу років, одночасно викладати у школі ?

     766700097  Згідно зі статтею 51 Закону України «Про пенсійне забезпечення» пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятих на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком.

          Відповідно до статті 55 цього Закону право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти за наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років та за переліком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України.

Детальніше...

Методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017 – 2018 навчальному році

45558788890

   Міністерством освіти і науки України спільно з Національною академією педагогічних наук України та Інститутом модернізації змісту освіти розроблено методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017 – 2018 навчальному році.

       Відповідний лист Міністерства освіти і науки України від 09.08.2017 № 1/9-436 надіслано до управлінь (департаментів) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та Інститутів післядипломної педагогічної освіти для практичного використання.

Детальніше...

Укладання контракту з керівниками комунальних навчальних закладів

6890--98     Законами України «Про загальну середню освіту» (стаття 26), «Про дошкільну освіту» (стаття 31), «Про позашкільну освіту» визначено, що трудові відносини у системі загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти регулюються законодавством України про працю, Законом України «Про освіту», цими Законами та іншими нормативно-правовими актами.

   Відповідно до статті 21 Кодексу законів про працю Україниконтракт є особливою формою трудового договору і сфера його застосування визначається законами України. Це суттєво звужує сферу застосування контракту.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел