Юридичні консультації

Уряд удосконалив порядок виплати соціальних стипендій студентам закладів вищої освіти

2401201923 січня 2019 року на засіданні Уряду ухвалено рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України щодо виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів вищої освіти.

Зокрема:

–  розширено категорії осіб, які отримують соціальні стипендії, надано право на отримання соціальних стипендій усім учасникам бойових дій, у тому числі особам, визнаним постраждалими учасниками Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та їхнім дітям, які є студентами закладів вищої освіти;

Детальніше...

Державні свята України — календар на 2019 рік

15012019У цьому календарі на 2019 рік ви знайдете 11 державних свят України, які завжди є вихідними.

Дати дев’яти офіційних державних свят є незмінними, лише Великдень і Трійця щороку припадають на різні дні. Вони позначені зірочкою «.

Через те, що святкові дні, які припадають на вихідні, переносяться, або ж припадають на п’ятницю чи понеділок, українці отримують невеликі канікули.

Детальніше...

Перенесення робочих днів у 2019 році

1001201910 січня 2019 року на засіданні Уряду вирішено питання перенесення робочих днів у 2019 році.

У відповідному розпорядженні Кабінету Міністрів України повідомляється, що для раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування у 2019 році 1 травня — Дня праці та у 2020 році 1 січня — Нового року рекомендується керівникам підприємств, установ, організацій (крім виключень) для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю, перенести у 2019 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з:

Детальніше...

Створено Національне агентство кваліфікацій та затверджено його статут

10122018Відповідно до частини третьої статті 38 Закону України «Про освіту» Кабінет Міністрів України постановою від 5 грудня 2018 року № 1029 утворив Національне агентство кваліфікацій та затвердив його статут.

Національне агентство кваліфікацій (далі — Агентство) є постійно діючим колегіальним органом, уповноваженим на реалізацію державної політики у сфері кваліфікацій.

Детальніше...

Робочі, вихідні та святкові дні у грудні 2018 року

26112018З метою забезпечення раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 25 грудня — Різдва Христового та у 2019 році 1 січня — Нового року, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 1-р «Про перенесення робочих днів у 2018 році» рекомендовано керівникам підприємств, установ, організацій, для працівників яких установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні:

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел