Юридичні консультації

Правове регулювання та документальне оформлення відсутності військовозобов’язаного працівника на роботі у разі призову на навчальні збори.

Відповідно до абзацу 2 частини 9 статті 29 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»від 25 березня 1992 року № 2232-ХІІ із змінами та доповненнями (далі  Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу»)керівники установ, організацій та навчальних закладів незалежно від підпорядкування та форми власності на вимогу військових комісаріатів забезпечують своєчасне прибуття військовозобов’язаних до визначених пунктів збору.

Керівник установи, організації, навчального закладу на підставі повістки районного (міського) військового комісаріату має видати відповідний наказ про призов військовозобов’язаного працівника на навчальні збори.

Детальніше...

Зміни у законодавстві України щодо гарантій для працівників у разі їх призову на військову службу під час мобілізації.

    Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації» від 27 березня 2014 року № 1169-VII (далі — Закон України № 1169-VII) внесено ряд змін до чинного законодавства України.

Зокрема, статтю 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 року № 2232-ХІІ (із змінами) доповнено новими частинами другою та третьою наступного змісту:

    «2. За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

     3. За громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців».

Відповідно до пункту 1 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України №  1169-VIIцей Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто з 01 квітня 2014 року.

Гарантії для працівників у разі призову на збори та на військову службу під час мобілізації.

Відповідно до Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 17 березня 2014 року № 303/2014, затвердженого Законом України від 17 березня 2014 року № 1126-VII на території Миколаївської області оголошується та проводиться часткова мобілізація.

Мобілізація проводиться протягом 45 діб з дня набрання чинності вищезазначеним Указом Президента України, тобто з 18 березня 2014 року.

Детальніше...

Режим роботи та оплата праці педагогічних працівників навчальних закладів у канікулярний період.

Канікулярним періодом називають періоди осінніх, зимових, весняних та літніх канікул, які встановлені для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, та не збігаються зі щорічними оплачуваними основними та додатковими відпустками педагогічних працівників.

Якщо період канікул для учнів не збігається з відпусткою педагогічного працівника, то цей період вважається його робочим часом.

Детальніше...

Застосування до працівників навчальних закладів норм законодавства України щодо обмеження роботи близьких осіб у безпосередньому підпорядкуванні.

Положення абзаців першого та другого частини першої статті 9 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07 квітня 2011 року № 3206-VI із змінами (далі — Закон України) містять норми щодо обмеження роботи близьких осіб у безпосередньому підпорядкуванні. Особи, які претендують на зайняття визначених законодавством посад, зобов’язані повідомити керівництво органу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб.

Детальніше...

З офіційних джерел