Охорона праці

П І Д Г О Т О В К А загальноосвітнього навчального закладу до нового навчального року з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності Інструктивно-методичні матеріали.

.

Обов’язкові медичні огляди: основні аспекти їх проходження працівниками навчальних закладів

Основами законодавства України про охорону здоров’я, Законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та «Про захист населення від інфекційних хвороб», зокрема, встановлено, що з метою охорони здоров’я населення організуються профілактичні медичні огляди ряду категорій громадян, професійна чи інша діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може спричинити поширення інфекційних захворювань, виникнення харчових отруєнь, а також працівників, зайнятих на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, військовослужбовців. Серед них – працівники дошкільних і навчально-виховних закладів.

Детальніше...

Зміни до Положення про Всеукраїнський громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці в установах, закладах, підприємствах та організаціях Міністерства освіти і науки України

alt

Зміни до Положення про Всеукраїнський громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці в установах, закладах, підприємствах та організаціях Міністерства освіти і науки України, затвердженого постановою колегії Міністерства освіти і науки України і президії ЦК Профспілки працівникі в освіти і науки України від 27.04.2004.

 

 

 

Додаткова оплата кочегарам за шкідливі умови праці

Статтею 7 Закону України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 р. № 2694-ХІІ (із змінами) установлено, що працівники, зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, безоплатно забезпечуються лікувально-профілактичним харчуванням, молоком або рівноцінними харчовими продуктами, газованою солоною водою, мають право на оплачувані перерви санітарно-оздоровчого призначення, скорочення тривалості робочого часу, додаткову оплачувану відпустку, пільгову пенсію, оплату праці у підвищеному розмірі та інші пільги і компенсації, що надаються в порядку, визначеному законодавством.

Детальніше...

Новий Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків на виробництві

     Кабінет Міністрів України постановою від 30 листопада 2011 р. № 1232 затвердив Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. 

     Урядова постанова та затверджений нею Порядок набирають чинності з 1 січня 2012 року (при цьому втрачає чинність Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві НПАОП 0.00-6.02-04, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. №1112).

Документи:
Скачать файл (ПОРЯДОК.doc)ПОРЯДОК.doc[ ]634 Kb

З офіційних джерел