Охорона праці

Про проведення обласного огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в закладах освіти у 2019-2020 роках

Постанова

Колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Нова редакція Положення про організацію роботи з охорони праці в закладах освіти

Наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669 викладено у новій редакції Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти.

Це Положення визначає єдину систему організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу (учнів, студентів, курсантів, слухачів, аспірантів та працівників закладів освіти), а також обов’язки керівників та посадових осіб щодо забезпечення безпечних та нешкідливих умов навчання, утримання і праці, запобігання травматизму.

Документи:
Скачать файл (nakaz-mon-1669-2017 (2).pdf)nakaz-mon-1669-2017 (2).pdf[ ]245 Kb

Детальніше...

Охорона праці – запорука збереження життя і здоров’я.

З метою забезпечення безпечних і нешкідливих умов навчання, праці та виховання учасників навчально-виховного процесу, підвищення кваліфікації посадових осіб, профспілкового активу з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 26 листопада 2015 року та наказу департаменту освіти і науки облдержадміністраці від 14 листопада 2016 року “Про проведення навчання, підвищення кваліфікації та перевірки знань посадових осіб з питань безпеки життєдіяльності”, обласна постійно-діюча комісія за участю обласного комітету Профспілки, 24 лютого 2017 року, в обласному Будинку художньої творчості,  завершила роботу, яка згідно графіку, проводилась протягом двох місяців по проведенню консультацій та перевірки знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності керівників, заступників та членів постійно-діючих комісій управлінь та відділів освіти, представників освітянської Профспілки.

Детальніше...

УСТАНОВЛЕННЯ ДОПЛАТ ЗА ВИКОРИСТАННЯ В РОБОТІ ДЕЗИНФІКУЮЧИХ ЗАСОБІВ ПРАЦІВНИКАМ ОСВІТИ

   Умови оплати праці працівників галузі освіти  визначені наказом Міносвіти України від 26.09.2005 року № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розкладів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (далі наказ № 557), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 року № 1298, та Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 року № 102 (далі — Інструкція).

   Відповідно до пп «г» п. 3 розділу 4 наказу № 557 працівникам за використання в роботі дезінфікуючих засобів, а також зайнятим прибиранням туалетів установлюється доплатв в розмірі 10% посадового (місячного) окладу.

Детальніше...

Спільний лист департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації і обласного комітету профспілки працівників освіти і науки від 01.09.2014 р.

«Про проведення Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану охорони праці в установах і закладах освіти».

Документи:
Скачать файл (Спільний лист..pdf)Спільний лист..pdf[ ]175 Kb

З офіційних джерел