Соціально-економічний напрямок

Зміни до законодавчих актів України щодо порядку організації підвезення до місця роботи і додому педагогічних працівників

    Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII із змінами № 193 – VIII від 12.02.2015, № 213-VIII від 02.03.2015, внесені зміни щодо порядку забезпечення підвезення педагогічних працівників.

    Згідно п.6 даного  Закону № 76-VIII із змінами,абзац восьмий частини першої статті 14  «Повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в галузі освіти» Закону України «Про освіту»:

викладено у такій редакції:

Детальніше...

Гарантії та оплата праці члена виборчої комісії на період його участі у місцевих виборах

Згідно  з п.1 статті 119 Кодексу Законів про працю України на час виконання державних або громадських обов»язків, якщо за чинним законодавством України ці обов»язкі можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи ( посади) і середнього заробітку.

Рекомендації щодо складання розкладу уроків: крок за кроком

Розклад уроків — це документ, що оптимізує навчально-виховний процес, регламентує трудовий ритм впливає на творчу віддачу вчителів та учнів. Під час складання розкладу уроків для 5-11-х класів  необхідно дотримуватися вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14 серпня 2001 р. № 63.

Детальніше...

Щодо порядку вивільнення працівників

Міністерство соціальної політики  Українив межах компетенції повідомляє у листі від 06 серпня 2015 року  № 11812/0/14-15/06 про порядок вивільнення працівників.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані власником або уповноваженим ним органом лише у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

При звільненні працівників за пунктом 1 частини першої статті 40 КЗпП має бути дотриманий певний порядок вивільнення.

Роботодавець повинен видати наказ про внесення змін в організацію виробництва і праці, в якому розкривається зміст цих змін.

Потім скласти і затвердити новий штатний розпис.

Детальніше...

Субсидії студентам вищих навчальних закладів

У зв’язку зі підвищенням тарифів на комунальні послуги та актуальністю питання оформлення субсидій студентам вищих навчальних закладів на відшкодування оплати за проживання у гуртожитках повідомляємо наступне.

Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 з урахуванням внесених змін, зокрема постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій».

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел