Соціально-економічний напрямок

Відповідальність роботодавців за ухилення від колективних переговорів

     imagesСтаттею 17 Закону України «Про колективні договори і угоди» та статтею 41-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність осіб, які представляють власників або уповноважені ними органи, за ухилення від участі в переговорах щодо укладення, зміни чи доповнення колективного договору, угоди.

     Умисне порушення встановленого законодавством строку початку таких переговорів або незабезпечення роботи комісій з представників сторін чи примирних комісій у визначений сторонами переговорів строк у вигляді штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Зазначені особи несуть також дисциплінарну відповідальність аж до звільнення  посади.

Детальніше...

Внесення змін і доповнень до колективного договору навчального закладу: крок за кроком

56  Статтею 14 Закону України «Про колективні договори і  угоди» від 01.07.1993 № 3356 – XII передбачено, що зміни і доповнення до колективного договору протягом строку їх дії можуть вноситися тільки за взаємною згодою сторін в порядку, визначеному колективним договором.

Крок 1. Прийняття рішення про внесення змін та доповнень.

  Необхідність внесення змін може виникнути в тому випадку, якщо змінилися зобов’язання, які закріплені в колективному договорі, наприклад, змінено умови оплати праці працівників, режим роботи навчального закладу, умови праці працівників тощо.

Детальніше...

Скасовано Постанову Кабінету Міністрів України № 65

     78911.10.2016 року на заміну постанові КМУ «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65 було прийнято постанову КМУ «Про ефективне використання державних коштів» № 710.

        Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» надавався дозвіл нараховувати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників в освітній галузі лише вихователям, помічникам вихователів, учителям, майстрам виробничого навчання, викладачам професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Документи:
Скачать файл (ПКМУ №710.pdf)ПКМУ №710.pdf[ ]129 Kb

Детальніше...

Про особливості укладання колективних договорів в новостворених опорних навчальних закладах

 99Щодо особливостей укладання колективних договорів в  новостворених опорних  навчальних закладах роз’яснюємо, що згідно із ч. 1-2 ст. 2 Закону України «Про колективні договори і угоди», колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях, які використовують найману працю імають право юридичної особи; колективний договір може укладатися в структурних підрозділах підприємства в межах компетенції цих підрозділів.

Детальніше...

Прем'єр-міністр: Уряд запропонує механізм 12-місячної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг

        766Уряд запропонує українцям, що не можуть чи не хочуть скористатися субсидіями для компенсації запровадження ринкової ціни на газ, механізм річної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань у вівторок.

       "Ми провели обговорення з депутатами Парламенту і вирішили наступне питання, що ми упровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидій", - зазначив він.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел