Соціально-економічний напрямок

З 1 січня 2017 року збільшена фінансова відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю

09889      1 січня 2017 року набув чинності  Закон України від 06.12.2016 № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким, зокрема, внесено зміни до статті 265 Кодексу  законів про працю України (далі – КЗпП України), якою передбачено відповідальність за порушення законодавства про працю.

     Отже, з 1 січня 2017 року юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі:

  - фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків -у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати,встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (96000 гривень);

Детальніше...

Набрав чинності закон, яким скасовується обов’язкове відпрацювання випускниками ВНЗ

589999999999     1 січня 2017 року набрав чинності Закон України № 1662-VІІІ «Про внесення змін до закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників», прийнятий Верховною Радою України 6 жовтня 2016 року. 

   Законодавчі зміни спрямовані на приведення окремих нормативно-правових актів у відповідність з нормами Конституції України в частині забезпечення конституційних прав громадянина на працю, що вільно ним обирається або на яку він вільно погоджується (стаття 43 Конституції України), на безоплатність вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах (стаття 53 Конституції України), а також норм щодо заборони примусової праці, визначених Конвенціями Міжнародної організації праці № 29 «Про примусову чи обов’язкову працю» 1930 року та № 105 «Про скасування примусової праці» 1957 року.

Детальніше...

Складаємо графік відпусток на 2017 рік

63222     Графік відпусток — обов’язковий документ для будь-якої організації з найманими працівниками (незалежно від їх штатної кількості), який визначає черговість надання оплачуваних відпусток у календарному році. Черговість надання відпусток визначається графіком, який затверджується роботодавцем за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації і доводиться до відома всіх працівників.

       За його допомогою вирішуються два важливих питання:

Детальніше...

Уряд затвердив новий Порядок призначення і виплати стипендій

6660009За дорученням Прем'єр-міністра спільно зі студентською спільнотою напрацьовано новий алгоритм нарахування стипендій. Порядок призначення і виплати стипендій учням професійно-технічних, студентам (курсантам) вищих державних та комунальних навчальних закладів, аспірантам і докторантам, які навчаються за денною формою навчання, затверджено постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня 2016 р.№ 1050.

Нагадаємо, що 23 грудня під час зустрічі зі студентами Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Володимир Гройсман наголосив, що система стипендій має мотивувати студентів до успіхів у навчанні та підтримувати якість знань. Глава Уряду зауважив, що у Бюджеті-2017 фонд стипендій було збільшено на 580млн грн до майже 6млрд грн, та закликав представників студентського самоврядування долучатися до обговорення системи призначення стипендій.

Детальніше...

Розраховано норми тривалості робочого часу на 2017 рік

8005    Міністерство соціальної політики України у листі від  05.08.2016 р. N 11535/0/14-16/13  роз’яснює яким чином розраховувати норми тривалості робочого часу безпосередньо на підприємствах і організаціях у 2017році.
      Так, у листі, сказано, що частиною першою статті 50 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП України), нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень.

          Відповідно до статті 73 КЗпП України у 2017 році на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться у такі святкові і неробочі дні:

Документи:
Скачать файл (Лист МСП.doc)Лист МСП.doc[ ]40 Kb

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел