Соціально-економічний напрямок

Доплата за завідування бібліотекою в загальноосвітніх навчальних закладах

453322  Типовими штатними нормативами загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 6.12.2010 № 1205, зокрема передбачено, що посада завідувача бібліотеки вводиться у школах, що мають 11 і більше класів.

     При кількості класів 5 – 10 або 25 – 29 вводиться 0,5 посади бібліотекаря, а при 30 і більше класів – 1 посада бібліотекаря.

   Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників «Культура та мистецтво», затвердженим наказом Міністерства культури і мистецтв України від 14.04.2000 № 168, передбачено, що до посадових обов’язків завідувача бібліотеки та бібліотекаря віднесено зокрема роботу з формування, обліку, оброблення, організації та зберігання бібліотечних фондів.

Детальніше...

Оплата праці професора, який не має вченого звання

4552     Відповідно до додатку 2 до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» науково-педагогічним працівникам, які обрані чи призначені на посаду професора, не маючи відповідного вченого звання, один раз строком до двох років від часу першого обрання чи призначення встановлюється 20 тарифний розряд.

Детальніше...

Індексація включається до розрахунку мінімальної зарплати – лист Мінсоцполітики

444566     Мінсоцполітики у листі від 13.02.2017 р. № 317/0/101-17/282 зауважило, що частиною другою ст. 3-1 Закону про оплату праці визначений вичерпний перелік виплат, які не враховуються при обчисленні розміру зарплати працівника для забезпечення її мінімального розміру: 

Детальніше...

Уряд вніс зміни до Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів

  776623Уряд вніс зміни до Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків.

  Документом передбачено, що щорічна грошова винагорода керівникам навчальних закладів чи методичних установ видається за погодженням з організацією вищого рівня, а не за її наказом.

 

 

Детальніше...

Виключення доплат із мінімальної заробітної плати

554322    Відповідно до статті 31Закону України «Про оплату праці»  розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

   Частиною другою цієї статті встановлено, що при обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел