Соціально-економічний напрямок

Суму добових витрат на відрядження встановлено в розмірі 60 грн

68311221222Уряд удосконалив порядок відшкодування витрат на відрядження в межах України державним службовцям, а також іншим особам, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Зокрема, суму добових витрат встановлено у розмірі 60 гривень (раніше така сума складала 30 гривень), а також збільшено граничну суму витрат на найм житлового приміщення за добу в межах України з 250 гривень до 600 гривень.

 ( Постанова  ПКМУ № 241 від 05.04.17 додається)

Документи:
Скачать файл (ПКМУ-№241-від-05.04.17.pdf)ПКМУ-№241-від-05.04.17.pdf[ ]265 Kb

Щодо порядку повідомної реєстрації територіальних угод та колективних договорів

     7866Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115 повідомна реєстрація проводиться з метою засвідчення автентичності примірників і копії поданих на реєстрацію територіальних угод, колективних договорів (далі - угоди (договори) для забезпечення можливості врахування їх умов під час розгляду уповноваженими органами трудових спорів (індивідуальних і колективних), що можуть виникнути за результатами виконання умов таких угод (договорів). 

     Колективні договори і територіальні угоди ( районні, міські) підлягають  повідомної реєстрації  районними держадміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад.

Детальніше...

У Конституційному Суді України оскаржують встановлення мінімального посадового окладу на рівні 1600 гривень

53-0004  До Конституційного Суду України надійшло конституційне подання про невідповідність Конституції встановлення мінімального посадового окладу на рівні 1600 гривень.

    47 народних депутатів України вважають, що положення частини шостої статті 96 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VIII, частини шостої статті 6 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року №108/95-ВР є неконституційними.

Детальніше...

Парламент ухвалив постанову щодо підвищення іменних стипендій Верховної Ради України

     45335672Парламент прийняв Постанову «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів» щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України».

   Документом встановлено наступні розміри іменних стипендій Верховної Ради України:

– для студентів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», –1800 гривень на місяць;

Детальніше...

Парламент прийняв зміни до Закону “Про вищу освіту”, що розблокують набір у коледжі і технікуми на ОКР «молодший спеціаліст»

55887777867     Верховна Рада України розблокувала набір у коледжі і технікуми на освітньо-кваліфікаційний рівень “молодший спеціаліст” у 2017 році. Відповідний Закон - “Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" – було проголосовано  21 березня, під час засідання ВРУ.

      Дане  рішення підтримали 286 народних депутатів.

   Згідно з попередньою редакцією Закону “Про вищу освіту”, останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» проводився у 2016 році.  Саме тому затвердити правила прийому у коледжі і технікуми було неможливо (Мін’юст повернув на доопрацювання проект умов, запропонованих МОН), адже фактично цей ОКР лишився поза правовим полем.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел