Соціально-економічний напрямок

Державні санітарні правила і норми для загальноосвітніх навчальних закладів

  7665756   Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01) поширюються на загальноосвітні навчальні заклади I, I-II, I-III ступенів, спеціалізовані школи I, II, III ступенів, гімназії, ліцеї, колегіуми, що проектуються, будуються, реконструюються та ті, що існують, незалежно від тилу, форми власності і підпорядкування.

    Державні санітарні правила і норми підготовлені відповідно до Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про загальну середню освіту» з урахуванням сучасних наукових розробок і досліджень з регламентації гігієнічних умов і режимів навчання при чинних формах організації навчально-виховного процесу.

Детальніше...

Щодо тарифних розрядів вчителів у 2017 році

00099778998Тарифний розряд конкретному вчителю встановлюють з огляду на кваліфікаційну категорію, присвоєну йому за результатами атестації. Залежно від кваліфікаційної категорії вчителеві встановлюють тарифний розряд. У цьому році тарифні розряди педагогам загальноосвітніх навчальних закладів підвищено. Їх визначили в діапазоні від 10-го до 14-го т. р.

            Ставку вчителя обраховують, взявши дані про:

Детальніше...

Актуально: щодо встановлення тарифних розрядів посад педагогічних працівників з 1 вересня 2017року

453211244       Згідно з рішенням, прийнятим постановою Кабінету Міністрів України № 974 від 14 грудня 2016 року, з 1 січня 2017 року відбулось підвищення на 2 тарифні розряди посадових окладів педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету.

     З 1 вересня 2017 року будуть підвищені посадові оклади педагогічних працівників усіх інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Детальніше...

Що новий Кодекс нам готує?

345611111Законодавці готують до другого читання законо­проект із змінами до Ко­дексу законів про працю, або як його ще називають, Тру­дового кодексу. Зміни до тру­дового законодавства за останні 8 місяців вносились тричі: 6 грудня минулого року, 22 бе­резня і 6 квітня цього року. Найбільш революційною змі­ною експерти називають підви­щення з 1 січня п. р. заробітної плати з 1600 до 3200 грн. Не такою помітною, але важливою для людей передпенсійного віку стала зміна в КЗпП, внесе­ на 6 квітня п. р. Згідно з нею співробітників не можна звіль­няти з роботи при скороченні штатів, якщо їм залишилося менше 3 років до пенсії.

Детальніше...

Підвищення заробітної плати працівникам спортивних шкіл

5540889Уряд затвердив зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 506 «Про внесення змін до розділу VI додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. №1298», якою передбачено підвищення з 1 вересня 2017 року тарифних розрядів директорів, тренерів-викладачів, інструкторів-методистів та інших фахівців спортивних шкіл усіх типів.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел