Соціально-економічний напрямок

Відпрацювання робочого часу вчителями початкових класів

986690765Міністерство освіти і науки України у своєму листі від 02.04.2018 №1/9-190 роз'яснює, що з метою створення сприятливих умов для організації відпочинку молодших школярів та збереження чинної норми педагогічного навантаження вчителів початкових класів рекомендується, відповідно, збільшувати тривалість перерв між уроками. У цьому випадку додатковий облік і компенсація навчального часу не проводиться.

( Лист додається )

 

Документи:
Скачать файл (1_9-190.pdf)1_9-190.pdf[ ]92 Kb

Внесено зміни до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти

87654590Відповідно до статті 45 Закону України «Про загальну середню освіту», з метою упорядкування типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти у зв'язку із організацією інклюзивного навчання у таких закладах Міністерство освіти і науки України внесло зміни до свого наказу  від 06 грудня 2010 року N1205.Наказ МОН № 90 додається.

Детальніше...

Позиції профспілкового комітету навчального закладу щодо терміну дії колективного договору

86564331. Відповідно до   ст. 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» після закінчення строку дії колективний договір продовжує діяти до того часу, поки сторони не укладуть новий або не переглянуть чинний, якщо інше не передбачене договором.

2. Термін дії колдоговору залежить також від того, як чітко сформульовані норми щодо строкуйого дії у колективному договорі і від даної норми необхідно визначатись з подальшим вибором спільної позиції. Відповідно до ст.14 Закону України «Про колективні договори і угоди» зміни і доповнення до колективного договору, угоди протягом строку їх дії можуть вноситися тільки за взаємною згодою сторін в порядку, визначеному колективним договором, угодою.

Детальніше...

Готуємося до проведення попередньої тарифікації педагогічних працівників на новий 2018/ 2019 навчальний рік

345765435     Наприкінці кожного навчального року до надання чергової відпустки педагогічним працівникам проводиться попередня тарифікація педагогічних працівників на новий навчальний рік.

    Тарифікація педагогічних працівників навчальних закладів є визначальною умовою оплати праці в навчальному закладі. Саме під час тарифікації визначається обсяг педагогічного навантаження кожного педагогічного працівника, встановлюються доплати та надбавки і розраховується фонд оплати праці на місяць. На підставі тарифікаційного списку визначається потреба в коштах для виплати зарплати педагогічним працівникам на рік.

Детальніше...

Динамка середньої заробітної плати

     4323456-Динамка середньої заробітної плати за даними Держкомстату (таблиця додається)

Документи:
Скачать файл (zarplata_за_01_18.pdf)zarplata_за_01_18.pdf[ ]352 Kb
Більше статей...

З офіційних джерел