Соціально-економічний напрямок

Проект Закону щодо надбавки за престижність праці розглянуть у упродовж десятої Парламентської сесії

         IMG 6970557ЦК Профспілки працівників освіти і науки України оприлюднила лист від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти щодо надбавки «за престижність праці».

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти підтримує пропозицію галузевої профспілки закріпити розмір надбавки «за престижність праці» педагогічним працівникам у розмірі 30%. На реалізацію цього зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці від27.02.2019 за №10100.

Документи:
Скачать файл (vru_komtet.pdf)vru_komtet.pdf[ ]888 Kb

Детальніше...

Новий вид допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

004201967З 1 квітня 2019 року запроваджено новий вид допомоги на дітей,які виховуються у багатодітних сім’ях.

 Виплати здійснюються відповідно до Порядку виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях (далі - Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» (далі – Постанова № 250).

Детальніше...

Щодо оплати праці лаборанта у закладах освіти

9792 n4578Роботу лаборанту оплачують на умовах і в порядку, передбачених додатком 11 до наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердженння схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557 (далі — Наказ №557). Посадовий оклад лаборанту встановлюють за 4-5 тарифними розрядами ЄТС. Конкретний розмір посадового окладу встановлює керівник закладу освіти ( п.2.Наказу № 557). Відповідно до Наказу № 557 розміри посадових окладів лаборантів станом на 01.01.2018 становлять, грн:

Детальніше...

Доплати за науковий ступень, вчене звання науково – педагогічним працівникам у максимальному розмірі

IMG 500246Відповідно до абзаців «в» та «г» підпункту 3 пункту 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557 доплата за вчене звання доцента встановлюється у граничному розмірі 25 %, за науковий ступінь кандидата наук –15 % посадового окладу (ставки заробітної плати).

Зазначені доплати встановлюються працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним ученим званням або науковим ступенем.

Зазначені доплати встановлюються працівникам як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Детальніше...

Доплати за шкідливі, несприятливі умови працівникам освіти

DSCF921490Статтею 7 Закону України «Про охорону праці» надано право працівникам на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці. Зокрема встановлено, що за роботу з важкими та шкідливими умовами праці оплата праці здійснюється у підвищеному розмірі.

Відповідно до статті 100 Кодексу законів про працю України на важких роботах, на роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, на роботах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров'я встановлюється підвищена оплата праці.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел