Соціально-економічний напрямок

У Положенні про заклад дошкільної освіти — зміни КМУ

 9000999Постановою від 26.09.2023 № 1022 уряд вніс зміни у Положення про заклад дошкільної освіти.

Документ доповнено новим розділом «Зарахування, переведення та відрахування вихованців державних (комунальних) закладів дошкільної освіти в умовах воєнного стану».

Детальніше...

Зменшення тривалості уроків: чи повинні вчителі відпрацьовувати

88899000В умовах воєнного стану педагогічна рада ухвалила рішення проводити навчання у дві зміни з тривалістю навчального заняття 35 хв для учнів середніх і старших класів. Чи потрібно вчителю відпрацьовувати недостатні 10 хв?».

Детальніше...

ЗМІ ПРО ФПУ. ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВСТАНОВИТИ МІНІМАЛЬНУ ЗАРПЛАТУ В УКРАЇНІ НА РІВНІ 9,2 ТИСЯЧІ

65432112Профспілки наполягають на підвищенні мінімальної зарплати в Україні на 2024 рік до фактичного прожиткового мінімуму, з урахуванням прогнозного рівня інфляції, - йдеться в заяві Федерації профспілок. Про це з посиланням на Офіційний веб-портал ФПУ повідомляє Інтернет-портал FINANCE.UA.

За попередніми розрахунками профспілок, прожитковий мінімум у 2024 році становитиме 9257 грн. У той час як мінімальна зарплата наступного року, відповідно до проєкту держбюджету, складе 8 тис. гривень.

Детальніше...

Важливо знати : Які функціональні обов’язки асистента вчителя та на що потрібно звернути увагу?

6543211Основна функція асистента вчителя як педагогічного працівника — співпраця з учителем, аби допомогти приділити увагу кожному учню під час освітнього процесу.

Також асистент вчителя:

Документи:
Скачать файл (Asystent_vchytelia_2023_Pedrada.pdf)Asystent_vchytelia_2023_Pedrada.pdf[ ]245 Kb

Детальніше...

Фінансування НУШ відновлено: Уряд спрямував кошти на реформу

3649999Урядом затверджено постанову «Деякі питання надання коштів спеціального фонду освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2023 році». Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства освіти і науки.

Постанова передбачає спрямування коштів на реформу «Нова українська школа» в розмірі 473,3 млн грн у 2023 році. Це важлива інвестиція уряду в покращення якості освіти в українських школах і відновлення реформи НУШ. Адже після початку повномасштабного вторгнення частину видатків на освіту переспрямовували на потреби армії. Тоді було припинено фінансування реформи базової середньої освіти відповідно до Концепції НУШ.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел