Соціально-економічний напрямок

ГАННА НОВОСАД: НАШЕ ЗАВДАННЯ – ЗАБЕЗПЕЧИТИ ДОСТУП ДО ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТА ПОЧАТИ НУШ У БАЗОВІЙ ШКОЛІ

14.1109Міністр освіти і науки Ганна Новосад представила «To do list» змін, які планується впровадити у сферах освіти та науки в межах трьох часових проміжків – до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та загалом протягом наступних 5 років. Захід відбувся на базі сучасного дитячого садка у смт Обухівка Дніпропетровської області 8 листопада 2019 року.

Детальніше...

МОН:Зарплати всіх освітян зростуть на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років отримають виплату майже 21 тис. грн

IMG 75470Зарплати всіх освітян у новому році мають зрости на 9%, а молоді вчителі зі стажем до 10 років, що сьогодні отримують найменшу зарплату, наприкінці року отримають виплату у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року – майже 21 тис. грн.

Детальніше...

На контролі обласного комітету Профспілки використання залишків освітньої субвенції

0738122 та 23 жовтня 2019 року фахівцем обласного комітету Профспілки Максимовою Г.М. проведено робочі зустрічі з Кельбас О.О., начальником відділу освіти, молоді та спорту Куцурубської сільської об’єднаної територіальної громади та Савенко Н.В., начальником відділу освіти, молоді та спорту Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади щодо раціонального використання залишків освітньої субвенції.

Детальніше...

Заява Федерації профспілок України стосовно проекту Державного бюджету України на 2020 рік

0110201920У Верховній Раді України триває робота над опрацюванням поданого Урядом проекту Державного бюджету України на 2020 рік. На жаль, як і в минулі роки, урядовим проектом Держбюджету знову порушуються конституційні права людини на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї.

Ратифікувавши Конвенції Міжнародної організації праці № 117 про основні цілі та норми соціальної політики та № 131 про встановлення мінімальної заробітної плати з особливим урахуванням країн, що розвиваються, підписавши Програму Гідної праці МОП для України на період 2016–2019 років, влада України підтвердила свою готовність до забезпечення гідної праці та достатнього рівня життя населенню України з метою досягнення заможного європейського майбутнього.

Детальніше...

Бути чи ні надбавкам, доплатам вчителям у законі «Про повну загальну середню освіту» ?

 DSC017209Впродовж цього тижня члени робочої групи Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України, до складу якої входять представники Профспілки, обговорюють пропозиції народних депутатів України, внесених ними до законопроекту «Про повну загальну середню освіту», реєстраційний № 0901, для розгляду його в другому читанні.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел