Соціально-економічний напрямок

МОН надало роз'яснення щодо оплати працівників закладів освіти під час призупинення навчання через карантин

1103202000Міністерство освіти і науки України підготувало роз'яснення щодо оплати працівників закладів освіти під час призупинення навчання через карантин.

Оплата праці усім працівникам ( педагогічним, науково- педагогічним та іншим працівникам) закладів і установ освіти, навчання у яких призупинено на період карантину, здійснюється в розмірі середньої заробітної плати, а тих педагогічних працівників, оплата яких здійснюється за тарифікацією, із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Документи:
Скачать файл (list-mon_zp_karantin.pdf)list-mon_zp_karantin.pdf[ ]92 Kb

Детальніше...

Коронавірус: здоровий глузд та офіційна інформація замість паніки

20200305 1007510Щоб упоратися зі стресом через розповсюдження нового коронавірусу COVID19 створено відповідний Урядовий ресурс з відповідями на основні запитання про COVID-19, на офіційних ресурсах Всесвітньої організації охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я України та Міністерства охорони здоров’я України постійно оновлюється інформація, а Internews Ukraine підготував інфографіку з корисними порадами.

Детальніше...

Вчителі зі стажем педроботи до 10 років отримають допомогу - 21 020 гривень

454223545Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 3.03.2020 № 179 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році».

Відповідно до постанови, вчителям, які станом на 1 січня 2020 року працювали на посаді вчителя та мали стаж педагогічної роботи до 10 років включно, а також мають педагогічне навантаження у 2020 році і продовжують обіймати посаду вчителя, виплачується допомога в розмірі десяти прожиткових мінімумів для  працездатних осіб, що установлений на 1 січня 2020 року. Таким чином розмір допомоги має становити 21020 гривень.

Детальніше...

Щодо заокруглення посадових окладів працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу

IMG 795490Міністерство соціальної політики України у своєму листі від 12.02.2019 № 2963/0/2-19/52 надало роз’яснення, чи потрібно заокруглювати посадовий оклад працівника бюджетної сфери, який працює в режимі неповного робочого дня (тижня).

Відповідно до статті 8 Закону України «Про оплату праці» умови оплати праці працівників установ та організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.

Детальніше...

Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації

IMG 79699Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 113 від 19 лютого 2020 р. "Про встановлення доплати педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації" в розмірі 20% ставки заробітної плати.

Постановою передбачено, що педагогічним працівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлюється щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу(ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді протягом строку дії сертифіката.

Детальніше...

Більше статей...

З офіційних джерел