Соціально-економічний напрямок

Ненормований робочий день. Право на додаткову відпустку.

Ненормований робочий день – особливий режим робочого часу, що встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу. У випадку виробничої необхідності, працівники які належать до цієї категорії, виконують роботу понад нормальну тривалість робочого часу встановлену законодавством і така робота не є надурочною.Міністерство праці та соціальної політики України, наказом від 10.10.1997 року № 7, затвердило Рекомендації щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем додаткової відпустки за особливий характер праці.

Детальніше...

Основні державні соціальні гарантії станом на 1 березня

Продовжуємо знайомити спілчан із основними державними соціальними гарантіями. Пропонуємо для ознайомлення та практичного використання у роботі основні державні соціальні гарантії станом на 1 березня 2013 року та розміри деяких видів державної допомоги з урахуванням розмірів прожиткового мінімуму.

 

Детальніше...

Угоди та колективні договори реєструємо по-новому

28 лютого 2013 року набув чинності новий Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115.

Детальніше...

На допомогу профспілковому активу

Важливі справи у березні – квітні

Детальніше...

Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів» від 26.09.2006 №1361. Починаючи з 2007 року, запроваджено надання одноразової адресної грошової допомоги випускникам вищих навчальних закладів для заохочення молодих фахівців до роботи у загальноосвітніх навчальних закладах

Детальніше...

З офіційних джерел