Соціально-економічний напрямок

Нормативно – правові документи щодо складання тарифікаційного списку працівників загальноосвітнього навчального закладу

Тарифікація педагогічних працівників навчальних закладів – важливий момент у житті кожного педагогічного колективу. Адже під час тарифікації визначають обсяг педагогічного навантаження кожного працівника, розмір його заробітної плати, встановлюють доплати тощо.

Детальніше...

Чи передбачено законодавством надання вільних від роботи годин працівникові, посаду якого скорочують для пошуку роботи? Як оплачувати ці години?

На запитання спілчан відповідає відділ обкому профспілки з питань соціально – економічного та правового захисту працівників освіти.

Детальніше...

Завідувачі бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів : - введення посади; - кваліфікаційні вимоги; - оплата праці

Загальне керівництво, створення необхідних умов для якісної та ефективної роботи, приймання на роботу бібліотечних працівників здійснює директор навчального закладу.

За організацію роботи бібліотеки, бібліотечних процесів відповідальність несе завідувач бібліотеки, який підпорядковується директору навчального закладу, є членом педагогічного колективу і входить до складу педагогічної ради навчального закладу. Згідно Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів від 6 грудня 2010 р. № 1205 передбачено, що посада завідувача бібліотеки вводитиметься за наявності у навчальному закладі 11 і більше класів.

Для бібліотечних працівників встановлено такі кваліфікаційні вимоги :

Детальніше...

Які документи, необхідні для призначення допомоги на дітей одиноким матерям?

На запитання спілчан відповідає соціально – економічний та правовий відділ обкому профспілки.

Детальніше...

Про розмір оплати за гуртожиток

Обком профспілки працівників освіти і науки роз’яснює, що згідно спільного наказу від 28.03.2011р. №284/423/173 Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів , Міністерства охорони здоров»я України «Про встановлення граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності» для студентів, абітурієнтів вищих навчальних закладів I-IVрівнів акредитації розмір оплати за гуртожиток складає 40 відсотків розміру мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії вищих навчальних закладів відповідного рівня акредитації;

( спільний наказ додається)

Документи:
Скачать файл (НАКАЗ.doc)НАКАЗ.doc[ ]44 Kb

З офіційних джерел