Соціально-економічний напрямок

Зміни до порядку надання житлових субсидій з 1 жовтня 2014 року

Постановою від 06.08.2014р. № 409 « Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово – комунального обслуговування» затверджено соціальні норми житла ( для оплати користування житлом, централізованого та індивідуального опалення) та соціальні нормативи користування житлово – комунальними послугами .

Соціальну норму житла для надання субсидій встановлено у розмірі 13,65 кв.м площі на одну особу та додатково 35,22 кв.м на домогосподарство, тобто 48,87 кв.м на одну особу.

Постановою також внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848 ( у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 року №1050), згідно з якими :

Детальніше...

Триває робота з підготовки до засідання президії обкому.

7 жовтня поточного року згідно з Планом основних заходів Миколаївського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України на 2014 рік працівниками відділу з соціально-економічних та правових питань надана практична правова допомога профспілковому комітету Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова щодо реалізації положень угод соціального партнерства, удосконалення колективного договору та правового захисту членів Профспілки.

Детальніше...

Щодо окремих питань державної атестації та рейтингового оцінювання

Міністерство освіти і науки України рекомендує призупинити проведення державної атестації у закладах освіти( лист № 1/9-494 від 26.09.2014р додається).

Детальніше...

Функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах

Група продовженого дня є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання і виховання, поєднання навчально-виховної роботи на уроках і в позаурочний час.

Міністерство освіти і науки України наголосило, функціонування груп продовженого дня у загальноосвітніх навчальних закладах державної та комунальної форми власності забезпечується за рахунок коштів відповідних бюджетів, а приватної форми власності – за рахунок коштів засновника (власника) та інших джерел, не заборонених законодавством.

Лист Міністерства освіти і науки України від 05.09.2014р. № 1/9-446 ( додається)

( за матеріалами сайту ЦК профспілки працівників освіти і науки України)

Покроковий алгоритм складання штатного розпису навчального закладу

Штатний розпис є внутрішнім ( локальним) нормативно-правовим документом навчального закладу, що фіксує розподіл праці між працівниками; закріплює структурний та чисельний склад працівників, місячний і річний фонди заробітної плати; конкретизує перелік посад і професій; встановлює розмір основної заробітної плати щодо конкретної посади, професії, розміри надбавок і доплат.

Процес складання штатного розпису крок за кроком :

Детальніше...

З офіційних джерел