Соціально-економічний напрямок

Щодо індексації мінімальної заробітної плати: лист Мінсоцполітики

    Міністерство соціальної політики розглянуло лист Спільного представницького органу об’єднань профспілок щодо внесення змін до чинного законодавства України стосовно індексації мінімальної заробітної плати, суми допомоги при народженні дитини, яка виплачується рівними частинами протягом 36 місяців, проведення індексації у межах двократного розміру прожиткового мінімуму та щорічного перегляду грошових доходів з урахуванням сум індексації.

Подаємо для інформування лист-відповідь Міністерства соціальної політики України.

( За матеріалами сайту ЦК профспілки працівників освіти і науки України)

Атестацію навчальних закладів змінено

    Міністерством освіти і науки затверджено новий Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, який встановлює основні завдання, умови та процедуру проведення атестації навчальних закладів, згідно з вимогами освітнього законодавства.

Документи:
Скачать файл (НАКАЗ.doc)НАКАЗ.doc[ ]57 Kb

Детальніше...

Встановлення доплат за класне керівництво у разі зміни контингенту учнів у класі

    Згідно з п. 36 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 року №102, вчителям, викладачам, старшим викладачам, майстрам виробничого навчання та іншим педагогічним працівникам (крім керівних) загальноосвітніх навчальних закладів, вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладів провадиться додаткова оплата за класне керівництво:

-      у І-ІV класах – у розмірі 20 % ставки заробітної плати;

-      у V-XI-класах - у розмірі 25 % ставки заробітної плати;

    Варто зазначити, що у класах ( класах - комплектах, групах) шкіл усіх типів і найменувань з кількістю учнів менше 12 осіб, доплату за класне керівництво здійснюють у розмірі 50 % цих розмірів доплат.

Працівникам, що уклали трудовий договір про роботу на посадах керівних працівників (директорів, заступників директорів з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи), а також працівникам, що працюють за сумісництвом на цих посадах, доплата за виконання обов’язків класного керівника не встановлюється.

Детальніше...

Індексація грошових доходів

    Індексація грошових доходів – це встановлений законами та іншими нормативно-правовими актами механізм підвищення грошових доходів населення, що дає можливість частково або повністю відшкодовувати подорожчання споживчих товарів і послуг.

Індексація грошових доходів, в тому числі заробітної плати, здійснюється відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» та Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 р. № 1078 «Про затвердження Порядку проведення індексації».

Детальніше...

Звітність з навчально-виховної роботи скасовують

    Міністерство освіти і науки повідомило про зняття з контролю подання обласними органами управління освітою звітності з питань навчально-виховної діяльності у галузях дошкільної, загальноосвітньої, професійно-технічної та позашкільної освіти.

    У Міністерстві освіти зазначають, що відсьогодні звітуванню підлягатимуть лише питання охоплення дітей загальною середньою освітою, охоплення дітей дошкільною освітою, розширення мережі дошкільних навчальних закладів, своєчасної виплати заробітної плати педагогічним працівникам.

    Також звітності підлягатимуть питання розшуку вихованців, які самовільно залишили інтернатні навчальні заклади; захисту житлових, майнових та інших прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах; виконання Концепції соціальної адаптації осіб з розумовою відсталістю; реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

(лист Міністерства №1/9-29 від 23.01.2015 року додається)

Документи:
Скачать файл (Лист МОН.pdf)Лист МОН.pdf[ ]177 Kb

З офіційних джерел