Соціально-економічний напрямок

Підвищено розмір стипендії учням та студентам

    Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 8 жовтня 2015 р. №797 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2008 р. № 165»,якою з 1 вересня 2015 р. встановлюється розмір мінімальної ординарної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів у розмірі 311 гривень на місяць;

-  для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», – 622 гривні на місяць;

-  для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», – 825 гривень на місяць.

Детальніше...

Зміни у застосуванні соціальної норми споживання газу

    Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 872 від 30.10.2015р « Про додаткові заходи щодосоціального захисту громадян» щодо змін застосування  соціальної норми споживання газу. Встановлюється соціальна норма в розмірі 1200 кубометрів на весь опалювальний сезон (6 місяців). Це означає, що людина може сама визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону.

Зміни до законодавчих актів України щодо порядку організації підвезення до місця роботи і додому педагогічних працівників

    Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII із змінами № 193 – VIII від 12.02.2015, № 213-VIII від 02.03.2015, внесені зміни щодо порядку забезпечення підвезення педагогічних працівників.

    Згідно п.6 даного  Закону № 76-VIII із змінами,абзац восьмий частини першої статті 14  «Повноваження місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в галузі освіти» Закону України «Про освіту»:

викладено у такій редакції:

Детальніше...

Гарантії та оплата праці члена виборчої комісії на період його участі у місцевих виборах

Згідно  з п.1 статті 119 Кодексу Законів про працю України на час виконання державних або громадських обов»язків, якщо за чинним законодавством України ці обов»язкі можуть здійснюватись у робочий час, працівникам гарантується збереження місця роботи ( посади) і середнього заробітку.

Рекомендації щодо складання розкладу уроків: крок за кроком

Розклад уроків — це документ, що оптимізує навчально-виховний процес, регламентує трудовий ритм впливає на творчу віддачу вчителів та учнів. Під час складання розкладу уроків для 5-11-х класів  необхідно дотримуватися вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14 серпня 2001 р. № 63.

Детальніше...

З офіційних джерел