Соціально-економічний напрямок

Вдосконалення умов оплати праці бюджетників: як це бачить Мінсоцполітики

     На погодження до СПО об’єднань профспілок надійшов проект постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери»

     Проект постанови практично не відрізняється від норм чинної постанови Кабінету Міністрів України №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» і не являє собою вдосконалення умов оплати праці працівників окремих галузей бюджетної сфери, так як її норми не спрямовані на покращення умов оплати праці працівників галузі, і не сприяє підвищенню їх соціально-економічного захисту.

      Так, зокрема, Єдина тарифна сітка розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери містить ідентичні чинним тарифні коефіцієнти.

Детальніше...

Особливості роботи з електронними зверненнями громадян

        12 лютого п.р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03.02.2016 року № 48 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою внесено зміни доІнструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України від 14квітня 1997 року № 348 (далі – Інструкція).

Відтепер Інструкцією визначено: усі пропозиції, заяви і скарги, що надійшли, повинні прийматися та централізовано реєструватися у день їх надходження, а ті, що надійшли у неробочий день та час, - наступного після нього робочого дня.Електронне зверненняприймається на визначену електронну адресу або шляхом заповнення електронної форми, яка розміщується на офіційному веб-сайті організації.

За відсутності в організації системи електронного документообігу письмове звернення, отримане за допомогою Інтернету, засобів електронного зв’язку (електронне звернення),перед реєстрацією роздруковується на папері.

Детальніше...

Щодо змін у перерахуванні освітньої субвенції

           Уряд прийняв постанову « Деякі питання регулювання міжбюджетних відносин» від 18.01.2016 № 15.

Постановою внесено зміни до інших постанов Кабінету Міністрів України.

Відтепер Казначейство буде перераховувати освітню субвенцію на проведення видатків з такою черговістю:

1) виплата заробітної плати з нарахуваннями, соціальних виплат, стипендій і допомог;

2) оплата медикаментів та харчування;

3) оплата комунальних послуг та здійснення інших захищених видатків;

4) здійснення незахищених видатків.

Документи:
Скачать файл (ПКМУ № 15.pdf)ПКМУ № 15.pdf[ ]174 Kb

Детальніше...

Про деякі зміни щодо пенсій за вислугу років

Згідно зі ст. 55 п. «е» Закону України "Про пенсійне забезпечення", право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи за переліком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України за №909 від 04.11.1993 року встановлено перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років.

Детальніше...

Щодо робочого часу та оплати праці педагогічних працівників під час карантину

         Відповідно до ст. 29 Закону України  від 06.04. 2000р. № 1645- ІІІ « Про захист населення від інфекційних хвороб» зазначено, що карантин встановлюється та  відміняється  Кабінетом Міністрів України  за поданням головного державного санітарного лікаря України. У рішенні про встановлення карантину зазначаються обставини, що призвели до цього, визначаються межі території карантину, затверджуються необхідні профілактичні, протиепідемічні та інші заходи, їх виконавці та терміни проведення,  встановлюються  тимчасові обмеження прав фізичних і юридичних осіб та додаткові обов’язки, що покладаються на них. Організація та контроль за дотриманням встановленого на території карантину правового режиму, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів покладається на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Детальніше...

З офіційних джерел