Соціально-економічний напрямок

Щодо розрахунку заробітної плати за час відпустки у зв'язку з підвищенням розміру посадових окладів працівникам з 1 травня 2016 року

   Порядок обчислення середньої заробітної плати під час надання працівникам щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв'язку з навчанням, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, або виплати їм компенсації за невикористані відпустки затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995  № 100.

     Пунктом 10 Порядку встановлено, що у випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток,заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищеннякоригуються на коефіцієнт їх підвищення.

Документи:
Скачать файл (лист-Мінсоцполітики.pdf)лист-Мінсоцполітики.pdf[ ]74 Kb

Детальніше...

УКРАЇНЦЯМ ПІДВИЩАТЬ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ ТА МІНІМАЛЬНУ ЗАРПЛАТУ

      Мінімальна зарплата з 1 грудня 2016 року підвищується на 50 гривень, а прожитковий мінімум на 48 гривень.

   Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №4543 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік" (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій)". Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів.

   Законопроект вносить до закону про державний бюджет України на 2016 рік зміни, які підвищують соціальні стандарти (зокрема заробітні плати, допомоги, пенсії) та збільшують обсяг субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг з метою компенсації громадянам зміни граничних роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів і виробників теплової енергії.

Детальніше...

Дотримуємося умов оплати годин заміщення тимчасово відсутнього вчителя

   Заміщення тимчасово відсутнього вчителя здійснюють відповідно до наказу керівника навчального закладу. Порядок оплати годин заміщення тимчасово відсутнього вчителя іншим вчителем визнано пунктом 73 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти від 15.04.1993 № 102. Порядок оплати за заміщення тимчасово відсутнього вчителя залежить від тривалості такого заміщення.

   При оплаті за години заміщення тимчасово відсутніх у зв'язку з хворобою або з інших причин вчителів, яке тривало не більше двох місяців, здійснюється погодинна оплата праці. Розмір погодинної ставки заробітної плати визначається шляхом ділення місячної тарифної ставки, встановленої за відповідну норму годин навчального навантаження на тиждень, на середньомісячну кількість годин, передбачену балансом робочого часу на відповідний рік.

Детальніше...

Міністерство освіти і науки України скасувало наказ про скорочення працівників освіти

Міністерство освіти і науки України скасувало наказ від 13.04.2016 № 433 «Про деякі питання формування штатних нормативів», відповідно до якого у навчальних закладах мали бути скорочені 10% адміністративних та інших працівників.

( Наказ додається)

 ( За матеріалами сайту Міністерства  освіти і науки України)

Документи:
Скачать файл (Наказ_МОН_№484.pdf)Наказ_МОН_№484.pdf[ ]473 Kb

Володимир Гройсман: Уряд встановить єдину ціну на газ для населення, підвищить соціальні стандарти та відмінить оподаткування пенсій

   Уряд встановить єдину ціну на газ для населення, підвищить соціальні стандарти та відмінить оподаткування пенсій. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України у середу, 27 квітня.

   "Переконаний у тому, що ми у цьому питанні поставимо крапку, і це буде остання зміна ціни на газ у житті нашої держави", - зазначив Володимир Гройсман, зауваживши, що рішення про запровадження єдиної ціни на газ відповідає міжнародним зобов'язанням України у рамках Меморандуму про співпрацю із Міжнародним Валютним Фондом.

  "Саме зараз прийняття цього рішення може бути, в тому числі, і певним зниженням ціни на газ для 3 млн. споживачів", - зазначив Прем'єр-міністр, нагадавши, що ціна на газ досі становила 7200 грн. та не була економічно обгрунтованою. Відповідно до рішення, яке пропонується розглянути, вона буде зменшена до 6879 грн.

Детальніше...

З офіційних джерел