Соціально-економічний напрямок

Оплата праці вчителів за викладання декількох предметів

Відповідно до п. 3.25 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України 6.10.2010 № 930 «Про затвердження Типового положення про атестацію педагогічних працівників», в редакції згідно зі змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20.12.2011 р. № 1473 «Про затвердження Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників»,вчителі, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, атестуються з того предмета, який викладають за спеціальністю.

У цьому випадкуприсвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження.Необхідною умовою при цьому є підвищення кваліфікації з предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти.

Детальніше...

Мінсоцполітики: Субсидія оформлюється на фактичних, а не на всіх зареєстрованих мешканців житла

Безповоротна допомога Уряду у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидія – оформлюється, виходячи з кількості фактично проживаючихосібіз числа зареєстрованих мешканців житла. Про це в ході прямої телефонної лінії, що відбулася у 9 вересня 2016 року в Урядовому контактному центрі, заявив Міністрсоціальної політики Андрій Рева.

«Часто буває так, коливквартирі чи будинку, де проживають батьки, зареєстровані діти, які фактично там не проживають вже багато років. Зрозуміло, що їхній дохід до обчислення субсидії ніякого відношення не має», - наголосив Андрій Рева.Утакому випадку, за словами Міністра, мешканець квартири при оформленні субсидії в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з субсидієотримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають». Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі. А також надати документ, щопідтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці), (довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

Детальніше...

Підвезення учнів та педагогічних працівників до місця роботи і додому

Згідно з статтею 14 Закону України «Про освіту» та статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту» місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

Статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування» визначено, що до власних (самоврядних) повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить забезпечення пільгового проїзду учнів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів.

Детальніше...

Загальні документи при проведенні тарифікації педагогічних працівників

Тарифікація педагогічних працівників навчальних закладів – важливий момент у житті кожного педагогічного колективу.Саме під час тарифікації визначається обсяг педагогічного навантаження кожного педагогічного працівника, встановлюються доплати та надбавки і розраховується фонд оплати праці на місяць. На підставі тарифікаційного списку визначається потреба в коштах для виплати зарплати педагогічним працівникам на рік.

Тарифікацію проводить тарифікаційна комісія, створена відповідно до наказу керівника навчального закладу. До середини серпня керівники навчальних закладів мають остаточну інформацію про кількість класів та кількість учнів, які навчатимуться у навчальному закладі у новому навчальному році, про кількість працівників, які працюватимуть у новому навчальному році, зокрема й про кількість молодих спеціалістів, направлених на роботу до навчального закладу, тому у серпні – на завершальному етапі тарифікації – керівник навчального закладу заповнює тарифікаційний список працівників навчального закладу.

Детальніше...

Які доходи працівників підлягають (не підлягають) індексації

Індексації підлягають грошові доходи працівників, одержані в гривнях на території України, які не мають разового характеру.

Детальніше дивимося в таблиці.

Детальніше...

З офіційних джерел