Соціально-економічний напрямок

Прем'єр-міністр: Уряд запропонує механізм 12-місячної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг

        766Уряд запропонує українцям, що не можуть чи не хочуть скористатися субсидіями для компенсації запровадження ринкової ціни на газ, механізм річної розстрочки на оплату житлово-комунальних послуг. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час зустрічі із керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань у вівторок.

       "Ми провели обговорення з депутатами Парламенту і вирішили наступне питання, що ми упровадимо 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих, хто не бажає отримувати субсидій", - зазначив він.

Детальніше...

Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю

      090З 28 березня  2016 року набрав чинності наказ Міністерства освіти і  науки України № 343 зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 квітня 2016р. за № 605/28735 « Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю»

Документи:
Скачать файл (Наказ №343.pdf)Наказ №343.pdf[ ]157 Kb

Детальніше...

Уряд виділив 24 млн грн Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву

00     Для забезпечення потреби молодих сімей у пільговому кредитуванні будівництва житла за Держпрограмою забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки Уряд на 24млн грн збільшив статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Відповідну Постанову було схвалено 11 жовтня на засіданні Уряду. Кошти передбачені у Державному бюджеті - 2016.

                       

                                  

                                                         ( За матеріалами Урядового порталу)

Уряд схвалив проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток"

890Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України„Провнесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку наданнявідпусток”. Як наголосив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Устименко, представляючи проект акта на засіданні Уряду, документ спрямований на врегулювання питань своєчасного та цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, надання додаткових відпусток у зв’язку з навчанням тощо.

Зокрема, передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю України, Закону України„Провідпустки”- стосовно виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками. Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, - з метою її своєчасного та цільового використання.

Детальніше...

Про порядок заповнення документів для призначення житлової субсидії

Роз’яснення Міністерства соціальної політики України від 18 серпня 2016р.

Інструкція про порядок заповнення бланку Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

1014326955    Декларацію заповнює особа за місцем реєстрації (або особа, яка орендує житло і фактично сплачує вартість одержуваних послуг).

  У правому верхньому куті зазначається назва місцево­го управління соціального захисту населення, до якого подається Декларація.

Розділ І

     У позиції 1 зазначається прізвище, ім’я, по батькові особи, яка звертається;

   у позиції 2 слід зазначити загальну та опалювальну пло­щу житлового приміщення (кв. метрів), кількість поверхів у будинку, а також підкреслити тип будинку — індивіду­альний чи багатоквартирний;

Детальніше...

З офіційних джерел