Соціально-економічний напрямок

Щодо пенсії за вислугу років педагогічним працівникам

674644Запитання:

     Чи правда, що внаслідок пенсійної реформи 2017 року відмінили пенсію за вислугу років педагогічним працівникам?

   Пенсії  педагогічним працівникам за вислугу років більше не передбачено.

     Але  таке право збережене за умови, якщо педагогічні працівники на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" мають вислугу років та стаж, необхідний для призначення пенсії за вислугу років, передбачений статтями 52, 54 та 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення", пенсія за вислугу років призначається за їхнім зверненням з дотриманням умов, передбачених Законом України "Про пенсійне забезпечення".

Збереження педагогічного звання та категорії при переході вчителя на посаду методиста

     767900Пунктом 3.27 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6.10.2010 № 930, установлено, що за педагогічними працівниками, які переходять на посади методистів зберігаються присвоєні попередньою атестацією кваліфікаційні категорії. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після переходу на посаду методиста.

Детальніше...

Удосконалено порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

     9876543Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив постанову від 4 жовтня № 740 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» , якою, зокрема, передбачено удосконалення переліку документів, що подаються для отримання соціальних стипендій, а саме можливість подання:

Детальніше...

Як нараховують заробітну плату вчителю після зміни кваліфікаційної категорії ?

548654      Якщо за результатами атестації вчителю присвоїли нову кваліфікаційну категорію, то заробітну плату йому обчислюватимуть одразу по-новому. Розгляньмо на прикладі:

     Розміри ставок заробітної плати вчителям установлює керівник навчального закладу під час тарифікації за наслідками атестації.

     Та протягом навчального року заробітна плата воителя меже змінюватися за обставин, визначених пунктом 5 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102. Серед цих обставин — присвоєння кваліфікаційної категорії за результатами атестації.

Детальніше...

Щодо підвищення окладу керівника дошкільного закладу

5678987655     З початком 2017/2018 навчального року на дві позиції зросли тарифні розряди педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів. Тож якщо за посадою завідувача дошкільного закладу до 1 вересня посадові оклади нараховували за 12–14-м тарифними розрядами, то з 1 вересня  2017 року це вже будуть 14–16 тарифні розряди. Тарифні розряди керівникам дошкільних закладів встановлюють місцеві органи управління освітою.

Детальніше...

З офіційних джерел