Первомайська міська організація Профспілки інформує

 DSC0138 1 1

23-24 березня у м. Первомайську відбулося засідання Секції Асоціації міст України  з питань освіти. 

Участь у заході взяли Первомайський міський голова Людмила Григорівна Дромашко, голова Секції, начальник управління освіти Первомайської міської ради Галина Феліксівна Остапенко, голова Первомайської міської організації профспілки працівників освіти Ірина Володимирівна Сисоєва та представники органів управління освітою з 12 областей України.

 DSC0094 1

 

На засіданні обговорювалися зміни в законодавстві галузі. Зокрема, йшлося про постанови Кабінету Міністрів, якими внесені зміни до Положення про освітній округ, Порядку та умов надання освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, Єдиної тарифної сітки, Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для виготовлення випускних документів про освіту, Порядку надання щорічної грошової винагороди педпрацівникам навчальних закладів державної та комунальної форм власності. Крім того, аналітик АМУ Людмила Мозгова детально розповіла про Концепцію реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року».

У ході дискусій було розглянуто законодавчу карту, що підготовлена Аналітичним центром АМУ, внесено ряд правок та пропозицій, які будуть враховані при розробці відповідних нормативно-правових актів. Зокрема, йшлося про підготовку до другого читання законопроекту «Про освіту», внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту», про перспективи оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів; принципи доведення освітньої субвенції, її профіцит та дефіцит у регіонах.

Жваву дискусію викликало питання сертифікації педагогічних працівників та повноважень органів місцевого самоврядування щодо фінансування профільної школи та професійно-технічних навчальних закладів. Учасниками засідання також обговорювалися питання щодо встановлення місцевих доплат педагогічним працівникам та вивчався досвід кращих практик управлінської діяльності членів Секції АМУ.

З офіційних джерел