Підводимо підсумок та плануємо майбутнє

IMG 9057 1

   Що було зроблено, а що не вдалося зробити в звітному періоді, і як ефективно спланувати профспілкову роботу  по захисту  трудових і соціальних права спілчан у сучасних умовах? Саме з таких питань  розпочалось засідання Ради профспілки Вознесенської міської організації профспілки працівників освіти наприкінці  лютого 2017 року.

      Голова Крючкова С.О., аналізуючи діяльність профспілки, акцентувала увагу присутніх на  активних діях галузевої Профспілки у 2016 році, яка використовувала різні форми роботи: переговори, акції протесту, електронні петиції, національні трудові спори.

     За звітний період спілчани освітньої галузі м. Вознесенська активно долучились до усіх анонсованих Профспілкою протестних рухів та активних маніфестацій: підтримували електронні петиції та збір підписів  членів профспілок трудових   колективів установ освіти для  направлення листів до Верховної Ради, брали участь в акціях.

   Доповідаючи про проведену роботу, Світлана Олександрівна наголосити, що міська організація більшість проблемних питань  вирішувала шляхом узгодження позицій зі своїм соціальним партнером в особі начальника Управління освіти Вознесенської міської ради. Про що підтвердила і сама Кисільова Світлана Вікторівна, долучившись до обговорення звіту.

   Начальник управління освіти довела до відома голів первинних профспілкових організацій інформацію про стан фінансування галузі,  модернізацію навчальних закладів та перспективи розвитку освіти в місті.

      На засіданні Ради також було затверджено план основних заходів  профспілки на 2017 рік, кошторис, основні статистичні дані міської організації профспілки, номенклатуру справ.

   По завершенню засідання  усі його учасники продовжили роботу в постійних комісіях, внесли пропозиції до плану їх роботи.

   Підводячи підсумок засідання Ради, присутні прийшли до висновку, що сьогодні профспілкова діяльність потребує оновлення. Модернізація профспілкимає починатися з новоїідеології усвідомлення профспілкового членства в трудових колективах для об’єднання працівників у свої професійні організації.

     Тож кредом роботи Профспілки у 2017 році мають стати слова  Конфуція: «Коли вам здається, що ціль недосяжна, не змінюйте ціль - змінюйте свій план дій».

Крючкова С.О. 

  голова Вознесенської міської організації профспілки 

З офіційних джерел