Зміни у законодавстві щодо права працівників дошкільних навчальних закладів на пенсію за вислугу років

    905642 Постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 954 (далі — Постанова № 954) внесено зміни до Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909.

    Відповідно до Постанови № 954 право на пенсію за вислугу років надано асистентам вихователів, які працюють в інклюзивних групах дошкільних навчальних закладів.

     Також перелік посад працівників дошкільних навчальних закладів усіх типів, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, доповнено посадою «директор».

   Варто зазначити !   Порядком надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 346, а також Додатком 9 до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» у дошкільних навчальних закладах передбачено назву посади «завідувач».

 

Дементьєва Ю.В.,  юрисконсульт

 Миколаївської обласної організації Профспілки.

 

З офіційних джерел