Діяльність студентських профорганізацій в умовах сучасних викликів

IMG 39336 жовтня 2016 року в актовій залі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського проведено урочистий захід, присвячений вступу студентів І курсу до Профспілки працівників освіти і науки України.

Завдяки активній роз’яснювальній роботі профспілковим активом залучено в ряди освітянської Профспілки 500 студентів першокурсників, створено профспілкові групи та обрано профгрупоргів.

З цією важливою подією в житті студентської первинної профспілкової організації  на урочистості завітали та звернулися з вітальними словами та життєвими порадами ректор університету, професор  В.Д.Будак та заступник голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки В.Ф.Горощенко.

 

IMG 3941

Усім профгрупоргам було урочисто вручено на кожну групу профспілкові документи.

IMG 3918                                    IMG 3931

Студентів першокурсників яскравими виступами художньої самодіяльності вітали кращі студентські колективи та окремі виконавці - лауреати всеукраїнських та міжнародних фестивалів.

IMG 3930                                   IMG 3957

По завершенню урочистого заходу в університеті відбулося засідання круглого столу  на тему: «Діяльність студентських профорганізацій в умовах сучасних викликів», в якому взяли участь студентський  профспілковий актив Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського,Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова та  Чорноморського національного університету ім. ім. Петра Могили.

IMG 3943                                     IMG 3949

Відкрила засідання та  розкрила питання щодо  практики укладання Угоди між  ректоратом та профспілковою організацією студентів Олеся Олексюк, голова профкому студентів МНУ ім. Сухомлинського.

 Голова профкому студентів НУК ім. адмірала Макарова Сергій Тарасенко  у своєму виступі  зупинився на діяльності студентської профорганізації щодо вирішення соціально – побутових питань, збереженні існуючої мережі студентських оздоровчо–спортивних таборів та використанні  у профспілковій роботі сучасних методів і форм інформаційного навчання.

Головою профкому студентів ЧНУ ім. Петра Могили Павлом Голосним  були підняті  питання важливості матеріального забезпечення та підтримки  студентів з числа дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Учасники круглого столу обговорили принципові  питання студентства щодо недопущення звуження соціальних прав та гарантій, позбавлення    мінімальної ординарної  академічної стипендії та відстоювання позиції галузевої Профспілки щодо спроб втручання в діяльність студентських профспілкових організацій та прийняли рекомендації щодо  подальшої роботи студентських  профорганізацій в  сучасних   суспільно – економічних умовах та створили ініціативну групу для підготовки та внесення пропозицій до Міністерства освіти і науки України щодо порядку призначення  і  виплати   академічних  стипендій.

В роботі засідання круглого столу взяли участь ректор університету Валерій Будак та заступник голови обласної організації Профспілки Володимир Горощенко.

            Засідання пройшло конструктивно, на високому організаційно-методичному рівні.

                                                            Миколаївська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки 

З офіційних джерел