Серед пріоритетів Державного бюджету на 2017 рік – сфера освіти

Кабінет Міністрів України готує чесний, реалістичний проект Державного бюджету на 2017 рік і планує без затримки внести його на розгляд Верховної Ради. Серед пріоритетних напрямків, що закладаються до структури бюджету, – сфери національної оборони та безпеки, відновлення мережі українських доріг, реформа з децентралізації, енергоефективність, аграрна сфера, просування інтересів України на міжнародному рівні, соціальна сфера та освіта.

«Я вважаю, що наш обов'язок сьогодні внести український бюджет на 2017 рік у вересні місяці в Парламент. Але внести його абсолютно чесним», – заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

Уряд буде закладати до державного бюджету на 2017 рік нові підходи з точки зору пріоритетів його діяльності та розвитку України, підкреслив Володимир Гройсман.

Так, серед пріоритетів бюджету на 2017 рік – сфера освіти.

«Дитина від народження має тільки один шанс піти в дитячий садочок, один раз закінчити школу, і цей період є надзвичайно відповідальним, – підкреслив Володимир Гройсман. – Те, що ми зможемо дати як багаж дитині, буде означати, що вона вийде конкурентною і успішною».

Також Уряд закладатиме у бюджеті підвищення заробітних плат українських вчителів. «Це базова позиція, яку ми теж будемо відстоювати, за яку боротимемося, і це буде тільки початок», – повідомив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що серед пріоритетних питань Уряду – питання заробітних плат українців та пенсійного забезпечення.

Уряд буде пропонувати підходи щодо зміни системи оплати праці в Україні і пенсійного забезпечення, зазначив він.

За матеріалами Урядового порталу 

З офіційних джерел