Акція протесту профспілок України

989Десятки тисяч представників профспілкових організацій і трудових колективів України, від імені 8 мільйонів працюючих, ветеранів праці, студентства, громадян зібралися 6 липня 2016 року у Києві на Всеукраїнський марш протесту та мітинги біля Уряду і Верховної Ради України у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на природний газ, електроенергію, яке спричинило двократне зростання тарифів на житлово-комунальні послуги для населення та поставило більшість сімей на межу виживання. 

У акції взяла  участь делегація від профспілок Миколаївської області, у якій  найчисельніше представництво склали освітяни.

 P1150652

         220 членів обласної освітянської Профспілки були делеговані на акцію від усіх районних, міських, вузівських організацій Профспілки. 

                       1467802271 074-akcia160706                    IMG 3664

Учасники Всеукраїнського маршу протесту висловили категоричний протест діям влади у зв’язку з підвищенням ціни на газ і комунальні тарифи, затвердили текст Резолюції і  вручили її представникам Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

           IMG 3670                    IMG 3680

Профспілки заявили, що у разі нереагування на їх вимоги вдадуться до більш жорстоких дій, аж до страйку, згідно з гарантіями, закріпленими статтею 44 Конституції України.

З офіційних джерел