Щодо розрахунку заробітної плати за час відпустки у зв'язку з підвищенням розміру посадових окладів працівникам з 1 травня 2016 року

   Порядок обчислення середньої заробітної плати під час надання працівникам щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв'язку з навчанням, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, або виплати їм компенсації за невикористані відпустки затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1995  № 100.

     Пунктом 10 Порядку встановлено, що у випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігається середній заробіток,заробітна плата, включаючи премії та інші виплати, що враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищеннякоригуються на коефіцієнт їх підвищення.

   Коефіцієнт коригування визначається шляхом ділення окладу, який встановлено працівникові після підвищення, на оклад, який був у працівника до підвищення.

  У випадку, коли підвищення окладів відбулося в періоді, коли працівник перебував у щорічній відпустці, його середній заробіток необхідно прокоригувати і донарахувати належні йому кошти. Донарахування необхідно здійснювати і у випадку, коли працівник відразу після відпустки звільняється, а в період, коли працівник перебував у відпустці, відбулося підвищення окладів (лист Міністерства праці та соціальної політики від 24.10.2008 № 696/13/84-08 додається ).

 Виплата допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки педагогічним та науково-педагогічним працівникам проводиться за основною посадою в розмірі посадового окладу незалежно від педагогічного  навантаження або обсягу виконуваної роботи.Допомога на  оздоровлення  виплачується у розмірі місячного  посадового окладу чинного на час відпустки.

Документи:
Скачать файл (лист-Мінсоцполітики.pdf)лист-Мінсоцполітики.pdf[ ]74 Kb

З офіційних джерел