Всеукраїнська навчально-дискусійна платформа розпочала свою роботу

1464237626 pus4a-033-of-033 125 травня 2016 року на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення «Пуща-Водиця» розпочала свою роботу всеукраїнська навчально-дискусійна платформа «Студентські профспілки України: «інертна» структура чи унікальне об’єднання?» за участі голів профкомів та активістів з усіх куточків країни.

Організаторами заходу виступили Профспілка працівників освіти і науки України та Асоціація правозахисних організаторів України.

У офіційній частині відкриття взяли участь заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема, заступники Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк та Ольга Чабанюк.

Відкриваючи навчально-дискусійну платформу Сергій Романюк поінформував студентство про основні виклики та завдання, що зараз стоять перед профспілковим рухом, наголосивши, що час вимагає повної консолідації дій для захисту прав та гарантій освітян та осі, які навчаються. І саме від чіткої та виваженої позиції лідерів студентських профкомів, які передають усі настрої своїх колективів, великою мірою залежить подальша ефективна діяльність профспілок у захисті та відстоюванні прав. «Час вимагає змін і профспілки мають відповідати тим вимогам та запитам суспільства», – підсумував заступник Голови Профспілки.

1464237630 pus4a-068-of-068

Заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема окреслив вектори діяльності профільного міністерства та розповів про дорожню карту реформування молодіжної сфери України.

Загалом робота заходу розрахована на кілька днів, під час яких відбудуться секції з питань стратегії та перспективи розвитку організацій, комунікативних компетенцій голів профкомів, співпраці зі ЗМІ, чорного піару тощо.

Окремим модулем буде технологія  «Світове кафе», що дозволить створити майданчик для узагальнення отриманого досвіду і створення нових ідей. 

В даному заході беруть участь голови профкомів студентів та профактивісти  Чорноморського державного університету імені Петра Могили, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського.

                                                         За матеріалами сайту ЦК Профспілки

З офіційних джерел