VII з’їзд Федерації профспілок України: підбито підсумки роботи за п’ять років

1458858117 12fpu-169-of-27324 березня 2016 року у Києві відбувся VII з’їзд Федерації профспілок України – найчисельнішого національного профоб’єднання, що об’єднує у свої лавах 6,4 мільйонів членів профспілок.

У роботі з’їзді взяли участь понад тисячу учасників – 619 делегатів від 43 всеукраїнських профспілок та усіх регіональних профоб’єднань, представники СПО сторони роботодавців на Національному рівні, Кабінету Міністрів України, міністерств і відомств, керівники об’єднань роботодавців, представники МОП, Національної служби посередництва і примирення, міжнародні делегації національних профцентрів Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Німеччини, Польщі, Туреччини, Бельгії. 

Профспілка працівників освіти і науки України була представлена 160 делегатами.

Від Миколаївської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки участь в роботі зʼїзду взяли В.М.Оборонько, голова обласної організації Профспілки; О.В.Васюнькін, голова Баштанської районної організації Профспілки та В.О.Кисіль, голова Снігурівської районної організації Профспілки.  

Делегати з’їзду заслухали та обговорили звіт Голови ФПУ Григорія Осового про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року.

1458858072 2fpu-050-of-273

 VII З’їзд прийняв  Стратегію   діяльності ФПУ  на 2016-2021 роки «Європейський вибір», яка визначає пріоритетні завдання на перспективу, для розвитку ФПУ та її членських організацій.

 Головою ФПУ на новий термін шляхом таємного голосування більшістю голосів було обрано Григорія Осового. Заступниками Голови ФПУ стали Євгеній Драп’ятий та Володимир Саєнко.

З офіційних джерел