Пленум ЦК Профспілки – основна увага первинним організаціям

1453914119 plemun-103-of-194             Діяльність виборних органів організаційних ланок Профспілки в умовах фінансової та адміністративної децентралізації – це питання стало основним під час роботи першого пленуму Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України у 2016 році, що відбувся 27 січня у Києві. 

«Актуальність основного питання, продиктована змінами в суспільно-політичному житті та змінами у законодавчій базі держави», – наголосив Георгій Труханов, розпочинаючи роботу заходу. 

Голова Профспілки загострив увагу учасників на тому, що ґрунтовні обговорення та вивчення питання перерозподілу повноважень та розуміння ролі й місця об’єднаних громад має відбутися у кожній первинній організації, адже зміни розпочнуться саме з них. 

Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк продовжив висвітлення різних аспектів законодавства щодо децентралізації мультимедійною презентацією, де зупинився на основних документах, що супроводжують процес утворення об’єднаних територіальних громад, викликів, які його супроводжуватимуть. 

Пленум прийняв постанову, в основу якої лягли пропозиції щодо подальшої діяльності організаційних ланок Профспілки у зв’язку з децентралізацією влади.

За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

З офіційних джерел