Додаткова відпустка членам виборних профспілкових органів та інші види відпусток, передбачені колективним договором, угодою

    Відповідно до частини сьомої статті 252 Кодексу законів про працю України, яка містить гарантії для працівників, обраних до профспілкових органів, на час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів закладу, установи, організації, надається додаткова відпустка тривалістю до 6 календарних днів із збереженням середньої заробітної плати за рахунок власника або уповноваженого ним органу.

     Аналогічна правова норма зазначена також у статті 15-1 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР із змінами (далі — Закон України «Про відпустки»), згідно з якою на час профспілкового навчання працівникам, обраним до складу виборних профспілкових органів підприємства, установи, організації, надається додаткова оплачувана відпустка тривалістю до 6 календарних днів.

      Відповідно до частини восьмої статті 252 Кодексу законів про працю України за працівниками, обраними до складу виборних органів профспілкових організацій, зберігаються соціальні пільги та заохочення, встановлені для інших працівників за місцем роботи відповідно до норм чинного законодавства України. За рахунок коштів закладу, установи, організації вищезазначеним працівникам можуть бути надані додаткові пільги, якщо це передбачено колективним договором.

      Згідно з частиною другою статті 4 Закону України «Про відпустки» законодавством, колективним договором, угодою та трудовим договором можуть встановлюватись інші види відпусток.

    Відповідно до частини третьої статті 23 Закону України «Про відпустки» оплата інших видів відпусток, передбачених колективним договором, угодою, а також трудовим договором, в установах та організаціях, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, провадиться у межах бюджетних асигнувань та інших додаткових джерел.

     Рекомендовано !   Якщо колективним договором, угодою або трудовим договором передбачені інші види відпусток, окрім визначених чинним законодавством України, рекомендується безпосередньо у тексті колективного договору, угоди чи трудового договору зазначити: за рахунок яких коштів має здійснюватися оплата цих видів відпусток.

З офіційних джерел