Підведено підсумок діяльності Вознесенської міської організації Профспілки за 2015 рік

IMG 6698

Якщо будете працювати для сьогоднішнього,

то ваша робота вийде нікчемною;

треба працювати, маючи на увазі тільки майбутнє!

17 грудня 2015 року відбулось засідання ради Вознесенської міської організації Профспілки з питань виконання угоди за 2015 рік між Управлінням освіти Вознесенської міської ради і міською організацією Профспілки працівників освіти.

У звітній доповіді голови профспілкової організації Крючкової С.О. були проаналізовані основні результати роботи, здобутки та проблемні питання дії Угоди. Особливість звітного періоду полягала в тому, що Профспілці доводилося здійснювати роботу щодо захисту соціально-економічних і трудових прав працівників освіти в умовах нестабільної політичної та економічної ситуації в країні. Це був період активних дій профспілкових органів всіх рівнів у боротьбі за виконання у повному обсязі Законів України „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, „Про дошкільну освіту”, „Про позашкільну освіту”, „Про охорону праці”, „Про професійні спілки”, „Про мінімальну заробітну плату”, „Про оплату праці”, „Про Державний бюджет України” тощо.

 

Серед позитиву співпраці, зокрема, були названі досягнуті завдяки розвитку соціального діалогу питання щодо регулювання оплати праці та збереження 20-відсоткової надбавки. Світлана Олександрівна відмітила, що саме освітяни міста Вознесенська, серед небагатьох в області цю надбавку отримували в повному обсязі – і це певною мірою уберегло галузь від масштабних потрясінь.

Також було відзначено, що регулювання соціально-трудових, професійних прав та інтересів працівників освіти шляхом укладання колективних договорів є найбільш вагомою формою соціального партнерства у сфері освіти, яка забезпечує високий відсоток охоплення працюючих колдоговірною «парасолькою», що сприяє збереженню соціальних гарантій та додаткових матеріальних преференцій.

В ході засідання присутні підбили підсумки роботи та визначили головні завдання профспілкової діяльності на наступному етапі відповідно до «Основних напрямків діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки».

Начальник Управління освіти Вознесенської міської ради Кисільова Світлана Вікторівна інформувала присутніх про участь 9 грудня 2015 у парламентських слуханнях на тему: «Правове забезпечення реформи освіти в Україні» в залі пленарних засідань Верховної Ради України. Повідомила про те, що перед присутніми виступав заступник Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк, який у своєму виступі озвучив бачення ролі та завдання профспілок на нинішньому етапі, необхідність давати відсіч антинародній політиці уряду в питаннях законопроекту «Про освіту».

IMG 6719

На завершення засідання було проведено церемонію нагородження первинних профспілкових організацій за результатами обласного огляду-конкурсу «На кращу первинну організацію Профспілки працівників освіти і науки в 2015 році» та обласного конкурсу «Електронне портфоліо профспілкового активіста».

Виходячи із аналізу діяльності Профспілки за звітній період, голови первинних профспілкових організацій одноголосно відмітили, що в усі часи люди, щоб вижити, мати гідну працю і гідний достаток, об'єднувались. Ми, освітяни, маємо таку організацію в обличчі галузевої Профспілки, до речі, однієї з найсильніших і найактивніших серед інших профспілок. Тож кожному з нас, щоб не втратити організацію, яка в складних реаліях нинішнього життя видає на гора конкретні і відчутні результати, слід берегти і примножувати авторитет Профспілки. Потрібно не оборонятися, а наступати. Тільки тоді буде успіх і перемога і наша Профспілка працівників освіти і науки України буде спроможною ще активніше відстоювати інтереси працівників освіти.

Крючкова С.О., голова Вознесенської міської організації Профспілки

З офіційних джерел