Неординарна особистість

Новоодеська районна організація профспілки представляє  голову профспілкового комітету, вчителя  української мови і літератури  Новоодеської гуманітарної гімназії

 Третякову  Ларису Петрівну     

     

       Є прадавні скарби, що мертвими лежать у землі, і є живі скарби,  що йдуть по землі, йдуть від покоління до покоління. До таких скарбів належить наша мова. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Глибоке знання рідної мови, досконале володіння нею – одна з важливих ознак високої культури і освіченості людини.

     Саме таким учителем є Третякова Лариса Петрівна, яка викладає українську мову і літературу у Новоодеській гуманітарній гімназії.

      Творча, талановита, добре знається на своїй справі. Про це свідчать її вихованці: Видрученко О, Саганович А., Радик О. – були щорічними переможцями та призерами районних та обласних олімпіад з української мови та літератури, конкурсу ім..П.Яцика.

     Уроки Лариси Петрівни насичені, організовані, на них  використовуються  інтерактивні методи навчання. Учитель залучає учнів до дискусій, що дає можливість оцінити індивідуальне мислення, бачення з власної точки зору на ту чи іншу подію або проблему. Діти не бояться висловлювати і відстоювати власну позицію, що свідчить про демократизм педагога. Це прекрасно, якщо вчитель дає не лише знання своїм учням, але вчить думати, співчувати, переживати, радіти і плакати, пізнавати себе і оточення, творити і мріяти, просто - жити.

      Лариса Петрівна працює у школі вже 20 років. Педагогічне кредо вчительки:  «Учитель не той, хто вчить, а той у кого вчаться”

     Вона вчитель вищої категорії,  має чимале «зібрання» оригінальних власних розробок із мови та літератури.

     Так, у 2008р.- посіла ІІІ м. в обласному конкурсі «Педагогічний досвід освітян регіону-2008р.». У 2009р.- ІІІ м. в обласному конкурсі проектів «Творчість Т.Г.Шевченка» , присвяченого 195-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, у  2010р.- Ім. в обласному конкурсі розробок заходів до Міжнародного дня  мови.

      Творча праця – сенс її життя. Динамізм, пошук істини, вимогливість – ось складові уроку вчительки, за словами колег.

     Чудове поєднання розуму і серця в цій людині. Чуйна, привітна, легко контактує з колективом гімназії, добрий організатор у громадських справах. Тому і обрали Третякову Л.П. своїм профспілковим лідером. Спираючись на власний досвід,  може багато чим поділитися і багато що порадити своїм колегам. Порадою, розрадою, влучним словом вміє підтримати колег, згуртувати і надихнути на будь-яку спільну справу. Лариса Петрівна тісно співпрацює  із адміністрацією гімназії, є виразником інтересів своїх  спілчан - колег. У 2008 році профспілкова організація Новоодеської гуманітарної гімназії посіла призове  місце у ІІІ турі Всеукраїнського конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію. Це чудовий приклад згуртованого колективу однодумців, де кожний  - неординарна особистість. 

 

 Гузенко В.П., директор Новоодеської гуманітарної гімназії

 

 

З офіційних джерел