IX пленум ЦК Профспілки

1429885474 9 6

24 квітня 2015 року відбувся IX пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України. В роботі пленуму взяли участь  В.М. Оборонько, голова обласної організації Профспілки та А.М.Тубальцев, голова первинної профспілкової організації НУК імені адмірала Макарова.

Основним питанням, яке розглядалось на пленумі, було «Робота виборних органів організаційних ланок Профспілки з представництва та захисту трудових прав працівників навчальних закладів в умовах децентралізації повноважень органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Аналізуючи ситуацію, що склалася в освітній галузі з фінансуванням навчальних закладів, своєчасною виплатою заробітної плати працівникам, Голова Профспілки Г.Ф. Труханов підкреслив, що ЦК Профспілки проводить системну роботу з Верховною Радою, профільним комітетом з питань соціальної політики та пенсійного забезпечення по найактуальнішим законодавчим змінам, які найбільше хвилюють освітян.

«Сьогодні, як ніколи, постає завдання активізації роботи щодо системного використання та вдосконалення форм і методів ведення соціального діалогу на рівні району, міста, області. Ми повинні надати новий імпульс і активно використовувати такі форми конструктивного діалогу як ділові наради, консультації з депутатським корпусом, представниками виконавчої влади та управління на місцях, а в разі необхідності миттєво застосовувати активні форми відстоювання соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки», – підсумував Г.Ф. Труханов.

Після обговорення даного питання було прийнято постанову.

З офіційних джерел