Семінар – навчання для голів профкомів інтернатних навчальних закладів області

   IMG 1778

    Обласним комітетом профспілки, 25 лютого 2015 року, в приміщенні департаменту освіти, науки та молоді ОДА, проведено семінар - навчання для голів первинних профспілкових організацій інтернатних навчальних закладів на тему: «Дієві первинки – сильна профспілка – захищені працівники!».

    З питань організаційної та внутрішньоспілкової роботи в первинній профспілковій організації виступила Нестеренко Наталя Петрівна, головний спеціаліст обкому профспілки, яка детально ознайомила учасників семінару з основами організаційної структури Профспілки, плануванням роботи в первинній профорганізації, веденням профспілкової документації.

    З актуальних правових питань в освіті виступила Дементьєва Юлія Володимирівна, юрисконсульт обкому профспілки, акцентувавши увагу присутніх на правових підставах розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу та гарантіях для працівників, обраних до складу виборних профспілкових органів.

    Максимова Галина Миколаївна, зав. відділом з соціально-економічних та правових питань, розповіла про організацію роботи профкому з питань дотримання трудових та соціально-економічних прав працівників, а також особливу увагу звернула на організаційно-правові аспекти колективного договору.

    Особливості бухгалтерського обліку в первинних профспілкових організаціях, складання кошторису по статтях та роботу ревізійних комісій з фінансових питань в первинній профспілковій організації розкрила Загоруйко Ольга Леонідівна, зав.відділом – головний бухгалтер обкому профспілки.

    Учасники семінару переглянули профспілкові мотиваційні відеопроекти, підготовлені обкомом профспілки та членськими профорганізаціями.

З офіційних джерел