Освітянська профспілка Миколаївщини – учасник акції протесту.

    1

         23 грудня 2014 року відбулася багатотисячна акція протесту профспілок у зв’язку з антисоціальними ініціативами Уряду. Понад десять тисяч працівників бюджетної сфери – освітяни, медики, працівники соціальної сфери, державні службовці, молодь та студенти пікетували Верховну Раду України й Кабінет Міністрів України у зв'язку з наступом на конституційні права та гарантії працюючих при формуванні Держбюджету на наступний рік.

    Учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок стали представники всеукраїнських профспілок різних галузей, регіональних та національних профоб’єднань, підвідомчих установ, громадських організацій.

2

    Профспілка працівників освіти і науки України, на чолі з Головою Профспілки Георгієм Трухановим, була наймасовішим учасником солідарної акції протесту профспілок. 

    Відкриваючи мітинг, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначив, що члени профспілок зібралися під стінами найвищого законодавчого органу влади, щоб сказати рішуче «ні» політиці «затягування пасків» за рахунок людини праці.

Тотальна економія на простих трудівниках – це шлях не виходу із кризи а пряма дорога до повного зубожінню українських громадян, які своє працею розбудовують українську державу, і заслуговують на кращу долю.

    Голова ФПУ наголосив, що причиною різкої соціальної напруги в трудових колективах стали «новації» Кабінету Міністрів України щодо соціальних і трудових обмежень, відсутність реального соціального діалогу з профспілками з Програми діяльності Уряду і проекту Державного бюджету на 2015 рік. Саме це і спонукало до проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.

3

4

    Працівники галузі освіти вийшли на пікет з вимогою до Уряду не економити на освітянських зарплатах та не вносити зміни до законодавчих актів, якими передбачено істотне звуження багатьох соціальних гарантій для педагогів, викладачів, вихователів, науковців.Педагоги прийшли під гаслами: «Освітянам – гідну зарплату!», «Досить урізань! Освітяни на межі злиднів!», «Від Уряду сюрприз: ціни вгору – зарплата вниз», «Праця педагога заслуговує кращого пошанування у державі».

    В акції від Миколаївської області взяла участь делегація у складі профспілкових активістів , педагогічних працівників навчальних закладів, яку очолили представники обкому профспілки.

    Учасники акції прийняли Резолюцію профспілок до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

З офіційних джерел