Профспілка впевнено крокує у майбутнє

Для того, щоб люди знаходили щастя в своїй роботі, необхідні три умови:

робота повинна бути їм під силу,

вона не повинна бути виснажливою і її обов'язково повинен супроводжувати успіх.

 

Д. Рескін

2 2

Первомайщина – неповторна і чарівна земля. Тут можна почути і мрійливий шепіт віковічних полинів та ковелю, і срібні переливи джерел, і гучний рокіт бузьких порогів. Південний благодатний край… В одному із його мальовничих куточків розташована Первомайська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9.

Історія профспілкової організації закладу починається в далеких 50-их роках XX століття, коли був заснований цукровий завод та побудована середня школа (грудень 1954 року).

Протягом десятиліть своєї діяльності профспілкова організація зазнавала різноманітних організаційних змін. Але незмінним завжди залишалось її головне завдання – соціально-економічний захист прав і інтересів членів профспілкової організації.

Сьогодні до складу «первинки» Первомайської ЗОШ № 9входить51 працівник, її виборним органом є профспілковий комітет, сформований шляхом прямого делегування у кількості7чоловік. Серед його членів – як досвідчені педагоги, так і молоді спеціалісти, як члени адміністрації, так і представники техперсоналу.

З 2009 року профспілкову організацію очолює бібліотекар школи Островська Ольга Пилипівна, яка докладає максимум зусиль до пошуку нових ефективних форм роботи профспілкового комітету, захисту інтересів спілчан, розв'язання найгостріших соціально-економічних проблем.

Авторитет кожної профспілкової організації значною мірою залежить від системи соціального партнерства та колективно-договірного регулювання соціально-економічних і трудових відносин між адміністрацією й профспілковим комітетом установи. Саме тому, адміністрація та профспілковий комітет ЗОШ І-ІІІ ст. № 9, враховуючи інтереси держави, колективу і кожного працівника, уклали Колективний договір, направлений на розвиток закладу, забезпечення соціально-економічного захисту його працівників.

Сторонами приймаються зобов’язання щодо виконання положень колективного договору, здійснюється систематичний контроль за їх реалізацією, завжди своєчасно вносяться зміни та доповнення. Протягом багатьох років у закладі не виникало жодного конфлікту чи трудового спору. Усі важливі питання життєдіяльності школи вирішуються адміністрацією спільно з профспілкою шляхом діалогу, в інтересах працівників.

Профспілкова організація приділяє значну увагу питанням захисту духовних інтересів членів профспілки, розвитку культурно-масової та спортивної роботи. З метою пропаганди здорового способу життя в школі щороку проводяться виїзди на лоно природи в урочище Катеринка та лісовий масив села Грушівка. Таке тісне спілкування сприяє зміцненню колективу, розкриттю талантів та здібностей колег.

Лідер профспілки переконана, що тільки у творчому колективі, яким і є профспілкова організація ЗОШ I-III ст. № 9, розкривається найкраще, що є у кожного педагога тапрацівника школи. Практика діяльності профспілки показала, що перемога приходить лише тоді, коли участь в тому чи іншому заході, конкурсі бере не один працівник, а команда талановитих однодумців, яскравих особистостей.

Шкільний вокальний ансамбль «Джерельце» протягом п’ятнадцяти років виступає на конкурсах художньої самодіяльності освітян, концертних програмах та фестивалях народної пісні. А вокальне тріо «Сузір’я», до складу якого входить голова профспілки, – візитка не лише школи, а й міста.Особливою гордістю закладу є традиційні свята, у підготовці та проведенні яких профспілковий комітет бере саму активну участь. Це – свято до Дня працівників освіти, Осінній ярмарок, новорічний калейдоскоп, Жіночі посиденьки та інші.

Щороку до школи приходять молоді спеціалісти, які одразу відчувають, що працювати в цьому колективі їм буде комфортно і затишно, вони завжди будуть мати підтримку старших колег. Під час «посвяти» у педагоги закладу молодь отримує пам’ятні подарунки та гумористичні настанови, щоб жилося краще і працювалося веселіше.

Турботою та опікою профспілки охоплені й ветерани праці, якієзавжди бажаними гостями на усіх шкільних святах і заходах. За рішенням профкому протягом останніх п’яти років вони отримують подарунки з нагоди професійного свята та міжнародного жіночого дня, за потребою їм надається матеріальна допомога.

Шанувати – значить виявляти знаки поваги, говорити теплі слова і привітання, всіляко підтримувати працівника матеріально, створити для нього належні умови праці й побуту. Якраз про це і покликана турбуватися профспілка. І це покликання, цей обов’язок перед учителем, перед освітянином сповна реалізовує первинна профспілкова організація ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 Первомайської міської ради, яка в складних соціально-економічних умовах не слабшає, а, навпаки, згуртовується. І сьогодні можна з впевненістю сказати: шкільна профспілкова організація, примножуючи здобутки попередників, заради людей праці впевнено крокує у майбутнє.

4 1

4 2

5

7

2 1

 

Сисоєва І.В., голова міської організації

профспілки працівників освіти і науки

З офіційних джерел