Відбувся VIII пленум ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

1415884581 1111

13 листопада 2014 року у Львівському Будинку Вчених відбувся VIII пленум Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

З інформацією про хід виконання основних напрямів діяльності Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки виступив Голова Профспілки Георгій Труханов, який зазначив, що Центральний комітет та територіальні профспілкові органи у непростий для країни час, за мірою можливості, вживали належних заходів для захисту соціально-економічних прав та інтересів спілчан, сприяли роботі навчальних закладів і установ освіти. 

Серед іншого, Георгій Труханов підкреслив, що постійна співпраця з органами влади сприяла щорічному збільшенню обсягів видатків на освіту. Разом з тим, не вдалося домогтися від владних структур дотримання в повній мірі процедури погодження проектів нормативно-правових актів, зокрема й подання на розгляд Верховної Ради України проекту закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

1415884592 6666 1

Учасники пленуму ґрунтовно обговорили усі питання порядку денного й прийняли відповідні документи щодо проходження звітів і виборів у територіальних організаціях, внесення змін до Статуту, підготовки до VІІІ з’їзду Профспілки працівників освіти і науки України.

З офіційних джерел