Покроковий алгоритм

Дотримання керівником навчального закладу законодавства в частині змін умов праці педагогічних працівників у зв»язку зі зменшенням обсягу навчального навантаження на наступний навчальний рік

Зменшення обсягу навчального навантаження на наступний навчальний рік трудове законодавство розцінює як зміну істотних умов праці.

    Відповідно до ст.32 Кодексу законів про працю України керівник навчального закладу зобов»язаний додержуватися такого порядку щодо педагогічних працівників у яких буде змінений обсяг навчального навантаження на наступний навчальний рік:

    1. Керівнику закладу при встановленні вчителям навчального навантаження на новий навчальний рік необхідно дотримуватися принципу наступності роботи, викладання предметіву класах, групах (підпункт 6.3.1. Галузевої Угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки на 2011- 2015 роки).

    2. Відповідно до ст.25 Закону України «Про загальну середню освіту» та п. 20 Типових правил внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально – виховних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти України від 20.12.1993р. № 455, керівник навчального закладу зобов»язаний доводити до відома педагогічних працівників у кінці навчального року ( до надання чергової відпустки) обсяг педагогічного навантаження в наступному навчальному році.

    3. Керівник згідно з положеннями ст.38 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст. 9, 21, 32 КЗпП України , ст. 7 Закону України «Про колективні договори і угоди» та п. 63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників від 15.04.1993 р.№102 ( із змінами), з метою запобігання істотних змін і погіршення умов оплати праці погоджує на засіданні профспілкового комітету проект розподілу педагогічного навантаження;

    4. Не пізніше ніж за два місяців керівник видає наказ про внесення змін в організацію навчально – виховного процесу навчального закладу на наступний навчальний рік . В цьому наказі розкривається зміст цих змін, зокрема й про кількість вчителів , які будуть мати педагогічне навантаження менше 18 годин на тиждень та даються відповідні доручення посадовим особам для здійснення таких змін.

    5. Конкретні педагогічні працівники, істотні умови яких у зв»язку із зменшенням обсягів навчального навантаження у письмовій формі персонально попереджаються під підпис про те, що з нового навчального року ( але не раніше ніж через два місяці після персонального попередження) змінюються істотні умови їх праці;

    6. Керівнику протягом двох місяців від усіх відповідних педагогічних працівників згідно ст. 25 Закону України «Про загальну середню освіту» необхідно отримати письмові заяви про згоду продовжувати роботу після зміни істотних умов праці або про відмову від цього.

    7. Педагогічні працівники вправі до першого вересня змінити своє рішення: скасувати раніше дану згоду на продовження роботи або дати згоду на продовження роботи, скасувавши раніше заявлену відмову від продовження роботи.

   8. Безпосередньо перед початком нового навчального року відповідно до змінених істотних умов праці керівник видає наказ, визначаючи нові істотні умови праці для кожного педагогічного працівника, тобто змінений обсяг навчального навантаження з яким ознайомлює педагогічних працівників під підпис;

   9. Педагогічні працівники, які відмовилися продовжувати роботу у зв»язку із зміною істотних умов праці, підлягають звільненню на підставі п.6 ст.36 Кодексу законів про працю України.

З офіційних джерел