Щодо обчислення стажу роботи, який дає право на щорічну відпустку, у разі переведення працівника до іншої установи, закладу, організації.

У разі переведення працівника до іншої установи, закладу, організації, чи зараховується до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку, час, за який працівник не використав щорічну відпустку за попереднім місцем роботи ?

Згідно з частиною 3 статті 9 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР із змінами (далі — Закон України «Про відпустки»)якщо працівник, переведений на роботу до іншої установи, закладу, організації, повністю або частково не використав щорічні основну та додаткові відпустки та не одержав за них грошову компенсацію, то до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час, за який він не використав ці відпустки за попереднім місцем роботи.

Важливо знати !  Відповідно до пункту 8 частини 7 статті 10 Закону України «Про відпустки» щорічні відпустки повної тривалості до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на підприємстві, установі, організації за бажанням працівника надаються працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічну основну відпустку та не одержали за неї грошову компенсацію.

Правові підстави та порядок виплати грошової компенсації за не використані дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, передбачені статтею 24 Закону України «Про відпустки».

Зокрема, відповідно до частини 3 статті 24 Закону України «Про відпустки» у разі переведення працівника на роботу до іншоїустанови, закладу, організації грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток, за бажанням працівника, має бути перерахована на рахунокустанови, закладу, організації, до якої перейшов працівник.

З офіційних джерел