Школа – наш дім, в якому затишно усім

IMG 0076

    Школа, на думку В.О. Сухомлинського, - повинна бути школою радості для дітей, школою творчості для вчителів, та школою спокою для батьків та суспільства. Саме тому робота профспілкового комітету Березнегуватскої ЗОШ І-ІІст. №1 спрямована на згуртування колективу, підтримання здорового мікроклімату серед колег, на те, щоб кожен почував себе необхідним, бажаним, неповторним.

    У нас прекрасний колектив на чолі з директором Богуш Іриною Сергіївною. Нам є чим пишатись. Завдяки співпраці педагогічного, технічного персоналу школи та батьків, школа змінює благоустрій і молодіє. Справжнім випробуванням колективу школи стали наслідки природної стихії – літньої зливи, яка привела до значного протікання та негативного стану приміщень класів та коридору одного з корпусів. Тільки швидка та дружня співпраця всіх членів профспілкової організації школи, батьків учнів не тільки виправили критичний стан, але й змінили та зробили сучасним історичний корпус.

    Для комфортного перебування учнів на території школи колективом створено ігровий майданчик та зелену зону відпочинку.

Усі свята, радісні й сумні події ми ділимо на всіх. Нам добре й весело разом, адже профком намагається організувати і провести їх якнайкраще.

    Кожне свято проходить неповторно, адже всі члени профкому і педагогічний колектив беруть участь у його підготовці. Вчителі нашої школи стали лауреатами музичного конкурсу талантів, започаткованого районною профспілкою працівників освіти.

Незабутні враження та феєрверк почуттів отримав колектив школи після екскурсій, організованих профкомом, до історичної «Ольвії», природного заповідника Асканії-Нової, до міста Очаків та Миколаївського плавбасейну.

    При сприянні районної ради профспілки та працівників обкому профспілки в районі створено «Товариство молодих педагогів», що працює на базі нашої школи. Перша зустріч молодих спеціалістів з заступником голови райдержадміністрації Кох Валентиною Олександрівною, в.о. начальника відділу освіти Юхименко Наталею Дмитрівною, головою районної ради профспілки Лісовською Діною Миколаївною відбулася вже на серпневій конференції працівників освіти. Профспілковий комітет спільно з адміністрацією школи вирішує питання житла, закріплення на робочому місці та соціальний захист молодих педагогів.

    Колектив школи надзвичайно цінує партнерство з ветеранами педагогічної праці. Учителі-пенсіонери стали учасниками навчально-виховного процесу, вони беруть активну участь в позакласних заходах школи та впливають на формування особистості нинішніх школярів. Практикується зворотній зв'язок, коли вчитель-пенсіонер опікується конкретним дитячим колективом, передає свій багатий життєвий досвід, а класний колектив бере шефство над ветераном, допомагає йому. Стало традицією проводити разом свята: лінійки-пам’яті, Перший дзвоник, День учителя, 9 Травня, Останній дзвоник, випускний бал.

    Профспілковий комітет Березнегуватської ЗОШ І-ІІст. № 1, на чолі з головою Баландіною Оксаною Володимирівною, бере активну участь у районних семінарах, лекціях-тренінгах. Постійно діючі комісії з питань охорони праці, культурно-масової роботи та соціального захисту працівників школи згуртовують колектив та підтримують здоровий мікроклімат серед колег.

    Головним результатом роботи профспілкового комітету, школи-родини є чудовий морально-психологічний клімат, який склався в колективі учнів, учителів, батьків. Ця атмосфера доброзичливості, щирості, взаємоповаги є вагомою основою успішного навчання і виховання майбутнього покоління нашої держави.

174

DSC 6739

IMG 0073

Голова профкому Березнегуватської

ЗОШ І-ІІ ступенів № 1 Баландіна О.В.

З офіційних джерел