Триває процес підготовки проекту Угоди

Изображение 035

Одне з найважливіших прав профспілок – право на ведення колективних переговорів і укладання колективних договорів   гарантовано законодавством. Адже, саме через систему колективно-договірного регулювання профспілкові організації зможуть вирішувати питання регулювання трудових відносин, забезпечення гарантій трудових прав працівників, здійснення їх соціального захисту, вирішення соціально-побутових питань, проведення культурно-масової та фізкультурно-оздоровчої роботи, оздоровлення працівників галузі та їх дітей тощо.

Изображение 036

Изображение 039

Первомайська міська організація профспілки працівників освіти і науки в основу своїх взаємовідносин з роботодавцем – управлінням освіти – покладає політику соціального партнерства. А регулювання трудових відносин та соціально-економічних питань, що стосуються інтересів працівників закладів освіти міста, здійснюється на підставі основного нормативного акту соціального партнерства – Угоди між міською організацією профспілки та управлінням освіти.

Термін дії нинішньої Угоди добігає кінця, тому профспілкою освітян розпочата активна робота з укладання нового документа щодо норм, гарантій, прав та взаємних обов’язків сторін стосовно врегулювання виробничих, трудових і соціально-економічних відносин.

13 грудня 2013 року відбулися переговори представників робочих комісій від профспілки та управління освіти з питань підготовки проекту Угоди на 2014-2015 роки, де передбачено розширення соціальних пільг та гарантій для працівників освіти міста.

Голова Первомайської міської організації

профспілки працівників освіти і науки

І.В. Сисоєва

З офіційних джерел