Микола Азаров поставив завдання розгорнути ремонт навчальних закладів

Прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Уряду 12 червня 2013 року доручив Віце-прем’єр-міністру Костянтину Грищенку разом з Міністром освіти і науки Дмитром Табачником організувати постійний загальнодержавний моніторинг ходу ремонту, реконструкції і будівництва навчальних закладів.

Насамперед Микола Азаров доручив Міністерству освіти і науки та службам, які відповідають за контроль технічного та санітарного стану шкіл, провести поглиблену перевірку шкіл.

«Я вимагаю вкрай відповідально виконати це завдання. Коли в школі валиться стіна або дах, замикає проводку або протікає водогін і немає тепла – це розруха не технічних споруд. Це розруха в головах керівників відповідних», - підкреслив Глава Уряду.

Він додав, що потрібно зробити все можливе, щоб ремонт скрізь було зроблено якісно і вчасно: «До нового навчального року у нас не повинно залишитись жодної проблемної, а тим більше аварійної школи».

За словами Прем’єр-міністра, поточного року треба вирішити багато «відкладених» проблем: централізованого водопостачання шкіл; обладнання санвузлів у приміщенні, а не надворі; модернізації шкільних їдалень, щоб кожна без виключень відповідала сучасним санітарно-гігієнічним умовам; створення належних умов для диспансеризації школярів у навчальних закладах.

Микола Азаров повідомив, що минулого року до школи пішли 431 тис. першокласників, а поточного року їх буде ще більше: «Це справді гордість для країни. І діти повинні відчувати цю гордість в тому, що їм створено кращі умови для навчання. З першого дзвінка відчувати!». 

Прем’єр-міністр також нагадав, що запровадження нового державного стандарту навчання з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов ставить підвищені вимоги до технічного забезпечення шкіл, забезпечення підручниками і учбовими матеріалами, до кадрового забезпечення. «Школи повинні все це отримати вчасно і у повному обсязі», - наголосив Микола Азаров.

Він повідомив, що наприкінці серпня Кабінет Міністрів традиційно заслухає підсумкову інформацію про готовність до навчального року і дасть оцінку тому, як виконано це надважливе соціальне завдання.

 

 

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

З офіційних джерел