Порядок, розмір та строки виплати заробітної плати працівникам, визначені законодавством України

Відповідно до статті 115 Кодексу законів про працю України та частин 1, 2 статті 24 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВРіз змінами та доповненнями (далі — Закон України «Про оплату праці») заробітна плата виплачується працівникам регулярно уробочі дні у строки, встановлені колективним договоромабо нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а уразі відсутності таких органів —представниками, обраними тауповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів,та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У разі,коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

Заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки.

Варто відзначити, що право працівника на отримання заробітної плати не рідше двох разів на місяць визначене законодавством України та не підлягає скасуванню ані за згодою сторін, ані на підставі колективного договору.

Згідно з частинами 3–6 статті 24 Закону України «Про оплату праці» розмір заробітної плати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а у разі відсутності таких органів —представниками, обраними тауповноваженими трудовим колективом), але не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Виплата заробітної плати здійснюється за місцем роботи. Забороняється провадити виплату заробітної плати у магазинах роздрібної торгівлі, питних та розважальних закладах, за винятком тих випадків, коли заробітна плата виплачується працюючим у цих закладах особам.

За особистою письмовою згодою працівника виплата заробітної плати може здійснюватися через установи банків, поштовими переказами на зазначений ними рахунок (адресу) з обов’язковою оплатою цих послуг за рахунок роботодавця.

Своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені узалежність від здійснення інших платежів та їх черговості.

З офіційних джерел